annoncørbetalt indhold

Interessen for motorcykler stiger markant

Det lader til, at danskerne har fået smag for livet på landevejen på den tohjulede. Salget af motorcykler har aldrig været højere

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Der er noget helt særligt tiltrækkende ved at mærke vinden i ansigtet, mens man kører de danske landeveje tynde.

Det synes et stadig større antal af danskerne i hvert fald, som vælger at udleve drømmen og anskaffe sig en motorcykel.

Ifølge Motorcykelgalleri.dk, der er et samlingssted for alle motorcykelinteresserede, er søgninger på motorcykler og motorcykelrelateret indhold, steget.

Og salgstallene bekræfter interessen.

Efter at tallene i lang tid har været nede og skrabe bunden i forbindelse med finanskrisen, så har salgstallene blot været i støt stigning siden, melder de danske motorcykelforhandlere.

Siden 2014 har antallet af solgte motorcykler været større end året før. I 2017 blev der indregistreret knap 3000 nye motorcykler.  

 

Mest for mænd
 
Drømmen om at køre motorcykel lader til at tiltrække den mandlige del af befolkningen mest. I hvert fald viser tallene, at det overvejende er mænd, der anskaffer sig en motorcykel.

Ni ud af ti motorcykler ejes således af mænd, og på Motorcykelgalleri er langt størstedelen af deres brugere også af hankøn.

Flere eksperter peger på, at det kan hænge sammen med, at anskaffelsen af motorcykler især bliver forbundet med en drøm om frihed, som mænd i højere grad end kvinder føler, at de skal udleve, når børnene er blevet store og er flyttet hjemmefra.

Den teori bekræftes, når man kigger på gennemsnitsalderen for at erhverve sig en motorcykel, der ligger på 48 år.

 

En farlig hobby
 
Men selvom der er noget fascinerende og en frihedsfølelse gemt i at suse rundt på en motorcykel, så er det ikke en helt ufarlig hobby.

Risikoen for at blive dræbt eller alvorligt skadet er mindst 50 gange større, når man kører på motorcykel i stedet for i bil.

Det skyldes primært motorcyklernes høje fart, samt at føreren er så ubeskyttet og udsat, hvis der skulle finde et uheld sted.

Desuden kan motorcyklerne være lette at overse for bilisterne i trafikken.

Hvis du gerne vil være mere trafiksikker på motorcyklen anbefaler eksperterne, at du som motorcyklist tager den med ro og kører forsigtigt.

Derudover lyder opfordringen til bilisterne, at de skal være ekstra opmærksomme på motorcyklisterne og huske på, at det kan være svært at bedømme en motorcykels hastighed.