annoncørbetalt indhold

- Ja tak til flere MBA’ere i det private og offentlige

Investeringer i Aalborg Universitets lederuddannelse er godt givet ud ifølge ledere i det private og offentlige. En MBA styrker nemlig både den enkeltes karriere og organisationen som helhed.

MBA Aalborg Universitet uddeling af eksamensbeviser Lars Krull  Comwell Hotel hvide hus Dato: 20.01.17Foto: © Lars Horn / Baghuset.

MBA Aalborg Universitet uddeling af eksamensbeviser Lars Krull Comwell Hotel hvide hus Dato: 20.01.17Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Aalborg Universitets fuldt akkrediterede MBA-uddannelse har over de seneste år vundet indpas på ledelsesgangene i både det offentlige og i det private erhvervsliv. Det understreges år for år, når nye MBA-studerende søger ind på opfordring af tidligere studerende. Den udvikling glæder Lars Krull, der er seniorrådgiver på Institut for Økonomi og Ledelse samt studieleder for MBA ved Aalborg Universitet:

- Vi har længe vidst, at vores MBA udgør et solidt og attraktivt uddannelsestilbud for både nuværende og kommende ledere, som ønsker at udvikle og styrke sine kompetencer inden for økonomi, ledelse og forretningsudvikling. Men den bedste indikator er alligevel, når tidligere studerende går ud og omsætter det, de har lært hos os, til værdi for deres organisationer - og samtidig anbefaler vores MBA til deres mest ambitiøse og motiverede medarbejdere, fortæller Lars Krull.

En faglig øjenåbner

Et eksempel herpå er Martin Sort Mikkelsen, der i dag er stabschef i Hjørring Kommunes økonomi- og personaleforvaltning. Den tidligere kommandørkaptajn i Forsvaret gennemførte for tre år siden AAU Executives akkrediterede MBA-uddannelse, og det har tilført ham en lang række kompetencer, som han ikke kun har sporadisk gavn af i sit nuværende chefjob i Hjørring Kommune:

- Det er kompetencer, som jeg som generalist slet ikke kan undvære i dag. Derfor fremhæver jeg altid MBA-uddannelsen på Aalborg Universitet som en god investering for den enkelte og for kommunen som arbejdsgiver, når jeg taler med andre ledere og chefer, der overvejer en masteruddannelse. Jeg er ikke i tvivl om, at en akkrediteret MBA-uddannelse er lige så givende for en offentligt ansat leder, som en i det private erhvervsliv, understreger Martin Sort Mikkelsen.

Han forklarer endvidere, at MBA-studiet har givet ham et udvidet begrebssæt og et bredere udsyn til at arbejde strategisk med de mange forskellige områder, som udgør en organisation. En faglig øjenåbner, som han på det kraftigste kan anbefale andre ledere og fagspecialister i det offentlige, da det ifølge Martin Sort Mikkelsen er vigtigt for selv specialister at forstå den helhed, de indgår i:

- MBA-studiet åbner for en anden verden og giver andre vigtige styringsmæssige værktøjer, end dem vi sædvanligvis finder i det offentlige. Det giver netop ikke fuldt udbytte at råde over selv de dygtigste økonomer, hvis de anskuer verden alene set fra deres egen hule, fortsætter han.

Martin Sort MikkelsenStabschef, Økonomi- og PersonaleforvaltningenDato: 22.06.16Foto:  Lars Horn / Baghuset

Martin Sort MikkelsenStabschef, Økonomi- og PersonaleforvaltningenDato: 22.06.16Foto: Lars Horn / Baghuset

MBA højner niveauet

Et andet eksempel på en tilfreds alumne fra AAU Executives MBA-uddannelse er Jesper Fristrup, der er direktør i den private teknologivirksomhed CUBIC-Modulsystem A/S med overordnet ansvar for bl.a. salg, produktion og marketing. Både han og virksomheden har haft så stor gavn af den MBA, som Jesper afsluttede tilbage i 2014, at han som arbejdsgiver selvfølgelig ville sige "ja tak" til at betale omkostningerne, hvis nogle af de dygtige afdelingschefer i virksomheden også skulle finde motivation til at gennemføre uddannelsen.

- MBA-uddannelsen i AAU Executives problemorienterede undervisningsform har helt sikkert kvalificeret min egen lederpræstation og givet mig nye kompetencer til at omsætte teori til konkrete løsninger i vores virksomhed. En eller to personer flere med en MBA kunne givet kvalificere niveauet af vores ledelsesdiskussioner og -beslutninger yderligere, selv om jeg allerede oplever dem på et flot fagligt niveau, forklarer Jesper Fristrup, der oprindeligt er uddannet cand.merc.

Tredages seminarer i gode omgivelser

Et akkrediteret MBA-studie kræver dedikation og hårdt arbejde med mange timers forberedelse og undervisning. AAU Executive har tilrettelagt studiet med øje for den hektiske hverdag, der kendetegner målgruppen af dagens og morgendagens ledere, således studiet kan balanceres med arbejde og familieliv.

AAU Executive har opbygget MBA-studiet med tredages seminarer, hvor de studerende hver måned mødes en onsdag eftermiddag og skilles igen fredag eftermiddag. Det samlede uddannelsesforløb strækker sig fra februar 2019 til januar 2021 og er allerede programsat fra start til slut. Det giver de studerende samt deres familier og arbejdsgivere mulighed for at planlægge i forhold til seminarerne længe inden studiestart.

- Jeg oplevede, at de velplanlagte tredages seminarer med de kompetente undervisere gør, at man meget bedre kan adskille de tidspunkter, hvor der skal fokuseres på henholdsvis arbejde og på studier - både hvad angår undervisningsdagene og planlægningen af den omfattende forberedelse. Det giver bare et bedre resultat, når man kan koncentrere sig fuldt om én ting ad gangen og ikke møder arbejdstræt op til aftenskolestudier, slutter Jesper Fristrup.

Tredages seminarerne finder tilmed sted i moderne konferencelokaler centralt i Aalborg på Hotel Comwell Hvide Hus, hvor der er god forplejning samt mulighed for overnatning. Samtlige seminardatoer for næste årgang er klar og kan findes på AAU Executives hjemmeside sammen med andre praktiske oplysninger. Der er åbent for ansøgninger frem til den 15. november 2018.

Læs mere på www.aaumba.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.