annoncørbetalt indhold

Jagter og sælger unikke kunstværker – og kan samtidig fixe dit stenslag

Glas Gjerulff er en allround håndværkerforretning, der håndterer store såvel som små glasopgaver. Derudover har forretningen et kunstgalleri, hvorfra der sælges anerkendt og unikt kunst.

Erlin og Steen Gjerulff.  <i>Foto: Bertel Bolt.</i>

Erlin og Steen Gjerulff.  Foto: Bertel Bolt.

Steen Gjerulff er femte generation som glarmester i familien Gjerulff. Her har de konstrueret blyruder gennem generationer.

Derudover kan de også hjælpe med stenslag i bilruden og så assisterer de desuden med glarmesteropgaver ved alverdens sjove bygge- og renoveringsprojekter.

For flere år siden, havde Steen Gjerulff også en kunstforretning i Thisted by, der til daglig blev drevet af hans mor, Conni Gjerulff. Dengang solgte kunstforretningen brugskunst og plakater, men har opskaleret sortimentet til at bestå af blandt andet signerede værker, fra anerkendte kunstnere.

- Kunststykkerne finder jeg selv forskellige steder. Jeg opkøbte blandt andet en glarmesterbutik engang, hvor der stod en masse kunst, og ellers går jeg på jagt efter kunst på auktioner, i antikforretninger og andre steder hvor man kan finde unik kunst.

- Til forskel fra tidligere, består vores kunstværker nu primært af litografier og malerier, der er anerkendt kunst og vi har mange unikke ting.

 <i>Foto: Bertel Bolt.</i>

Foto: Bertel Bolt.

Havde kendt maler boende til leje

Den anerkendte kunstner Peter Skovgaard, der blandt andet har udsmykket både Aarhus og Berlin med sine kunstværker, boede til leje hos Steens far, Erlin Gjerulff, i 8-10 år.

- Vi fik lidt husleje på almindelig vis, men en del af hans tid som lejer, betalte han huslejen med sine malerier. Det var vi nu ikke så kede af, da vi rigtig godt kan lide hans malerier.

- Vi har mange malerier, også fra Peters tid i Italien, og er meget stolte af at eje hans værker, også dem fra før hans tid i Aarhus, hvor han blev en mere kendt kunstner. De malerier, vi fik dengang, er kun blevet mere værd og det kan vi da også godt nyde, siger Steen.

Galleriet i glarmesterforretningen

Galleriet hos Glas Gjerulff har netop nu over 300 kunstværker udstillet i deres galleri, og hjælper tilmed også med at ramme værkerne ind.

Galleriet åbnede i julen 2021, hvor det allerede dengang blev taget rigtig godt imod:

- Vores åbningsudstilling var en stor succes. Det var godt besøgt, og vores kunder tog rigtig godt imod det. Det er klart, at Covid-19 ikke var ovre dengang, og umiddelbart efter ramte også flere kriser, så meget kunne have fældet vores forretning med galleriet, men det er bare ikke sket.

- Den opbakning vi har fået, og den interesse folk har vist i kunsten, gør, at vi har stor succes med galleriet. Her kommer både kunstentusiaster, nysgerrige turister og folk, der skal købe en gave.

Særligt kunstentusiasterne er gengangere i galleriet, enten for at udforske den kunst, Steen har gravet frem fra alverdens afkroge, men også for at få deres kunst indrammet.

- Men her er plads til alle slags kunstinteresserede, for vi har kunst i alle prisklasser.

 <i>Foto: Bertel Bolt.</i>

Foto: Bertel Bolt.

Kunst fra 50 kroner til 100.000 kroner

Glas Gjerulff galleriets kunst koster alt mellem 50 kroner og 100.000 kroner. Prisklassen har så stort et udsving, fordi Steen ønsker at sælge alt fra bare-fordi-gaver til signeret og anerkendt kunst.

- Rigtig mange handler gaver til deres kære hos os. Derudover har vi en masse plakater og litografier, der ikke er indrammet, og dem kan man købe billigt her.

- Alt kunst er dog unikt, og en del af plakaterne er signerede af kunstneren. Og dem, der ikke er signerede, er stadig lavet af meget anerkendte kunstnere.

Kunstnerplakater i Glas Gjerulff galleriet

Kunstnerplakaterne findes blandt andet fra Egill Jacobsen, Leif Sylvester Petersen, Trampedach, Asger Jorn og mange flere.

Når man spørger Steen, hvorfor interessen og opbakningen til galleriet er så stor, er han ikke i tvivl:

- Mange finder interessen gennem de livsstilsprogrammer, man ser i fjernsynet. Krejlere der skal købe kunst for et bestemt beløb og forsøge at videresælge det eller indretningsprogrammer hvor kvalitet og samleobjekter virkelig giver point. Vi bliver ofte mindet om, at det er noget særligt at finde ting af værdi.

- Det smitter af på folk, når de selv skal indrette, og man har ikke noget imod at give mange penge for spisestole, køkkenapparater eller kunst, når bare det er god kvalitet.

 <i>Foto: Bertel Bolt.</i>

Foto: Bertel Bolt.

En håndværkerforretning med alsidige opgaver

Glas Gjerulff er en utrolig alsidig forretning, der håndterer mange forskellige opgaver, men det gode håndværk er fællesnævneren i Steens forretning.

- Min far gjorde forretningen landskendt for vores blyrudeproduktion. I 60’erne kunne man jo næsten ikke købe et vitrineskab eller et egetræsmøbel uden blyruder. Det var stilen dengang.

- Da jeg så kom med, samarbejdede jeg med arkitekt Ib Lydholm og fik udviklet nogle gode teknikker, til blandt andet kirkearbejde, der stadig hænger ved i dag.

- Vi får rigtig mange anbefalinger fra kunder, kollegaer og arkitekter landet over, når nogle skal have lavet blyruder, uanset om det gælder vitrineskabe, mosaik ruder, kirker ruder eller i forbindelse med anden renoveringsarbejde.

- Vi producerer også blyruder til specialopgaver, sammen med kunstnere.

Senest har Steen konsulteret Thomas Uhrskov i hans projekt med selvbyggeri i beton, med opsætning af nogle meget specielle brusekabiner.

- Derudover laver vi også drivhusglas, og så kan vi ordne et stenslag i bilruden på 10 minutter til et kvarter. Der kan kunderne i mellemtiden drikke en kop kaffe i vores kunstgalleri og ose lidt rundt derinde. Det er en meget alsidig forretning.

- Det er ofte også sådan vores kunder opdager galleriet, hvis de ikke har været her før.

Det er altså ikke tilfældigt, at Glas Gjerulff har eksisteret i over 60 år. Man kan få hjælp til mange opgaver, og de går gerne den ekstra mil for at producere blyruder eller glas til et atypisk projekt.

Besøg Glas Gjerulff til reception d. 26. maj 2023 i tidsrummet 14:00 til 17:00, hvor det også vil være muligt at se både værkstedet og galleriet.