annoncørbetalt indhold

Jul i Zoo 2.0: Oplev julens magi med Mette Blomsterbergs trylleri og Det Gamle Apoteks nostalgi i et storslået lyseventyr

Julen er hjerternes og lysets fest, og hvilken bedre anledning til at besøge Jul i Zoo med dem, du har kær? For anden gang slår Aalborg Zoo dørene op for et storslået juleeventyr med alverdens dyr i en stjerneregn af lys, der guider dig gennem alle havens verdenshjørner og overraskelser.

Sidste år kom intet mindre end 85.000 besøgende valfartende til Jul i Zoo for at få en helt særlig oplevelse af dyrenes verden i en periode, hvor man traditionelt set holder lukket om aftenen - og i år bliver oplevelsen kun større.

For i modsætning til sidste år, inddrager Aalborg Zoo hele haven, så Jul i Zoo i alt kommer til at råde over hele 80.000m2, der bare venter på at blive opdaget. Så hvad venter du på? Gå på opdagelse i det sydamerikanske og tropiske område, hvor både flamingoer, kaimaner og silkeaber har indrettet sig i et sandt Winter Wonderland.

I en verden af julelys

Jul i Zoo er en ny juletradition og kulturel oplevelse for både store som små, der vil på en stemningsfuld julerejse fra Nordpolen til Afrika, hvor lysenes farvetoner vil skifte afhængigt af dyrenes geografiske udbredelse, for på den måde at koble natur og kultur på en sanselig lysvandring.

For når mørket sænker sig, vil dine sanser blive skærpet og stimuleret på en hel ny måde. Fantasien får frit løb, når du hører dyrene pusle rundt omkring dig, og du får nogle helt særlige oplevelser af dyrenes verden. Med andre ord, bliver det en oplevelse større end løvens gab.

I det fjerne kan du høre bjældeklang, dufte æbleskiver og glögg, og se haven pyntet med det smukkeste julepynt omkring de vildeste dyr, der tilsammen udgør en drøm af et vintereventyr. Som prikken over i’et, eller som stjernen på træet, kan børn og barnlige sjæle hilse på Rudolf og alle de andre rensdyr nær det kæmpestore juletræ, der glimter og emmer af julestemning.

Et skatkammer under jordens overflade

Under jordens overflade fortsætter julehyggen. Med kig til de nysgerrige søløver og pingviner, kan du gå på inspirationstur i Det Gamle Apotek, der i år har indlogeret sig i de eventyrlige gange, og kun vil være at finde på denne adresse i Aalborg. Her fra vil iskrystaller hænge ned fra loftet, nisser sidde i alle kroge, og julepynt findes i alle afskygninger, mens dyrene følger med og svømmer forbi et skatkammer af en julebutik.

Dronningen af julebag

Kan du fornemme duften af julebag, slår klokken snart 17, og dét betyder, at dronningen af dansk julebag og konditori, Mette Blomsterberg, er kommet til det kolde nord, hvor hun vil fortælle om sine hyggelige, personlige julehistorier og -traditioner i sit juleunivers på Zoofariscenen. Her finder du hende hver torsdag frem til jul, hvor du også kan få signeret hendes nye bog, Min Jul, med 65 skønne opskrifter på julebag. Gå herefter på videre opdagelse i Mette Blomsterberg helt egen julehytte, som hun selv har pyntet. Her kan du købe et udvalg af hendes gode bagegrej og få en opskrift på julegodter med dig hjem som et dejligt juleminde.

Julemad og jule-røde pandaunger

Lad julefreden sænke sig ved middagsbordet på Restaurant Skovbakken, der serverer alt, hvad du kunne ønske dig af den lækreste julemad. Fra flæskesteg, julemedister og brunede kartofler til marinerede karrysild, rødkålssalat med appelsiner, ris a la mande med kirsebærsauce og meget mere under hyggelig julebelysning i fantastiske omgivelser. Og er du heldig, får du på vej dertil øje på de tre nye, røde pandaunger, der for nyligt var ude på eventyr for første gang i haven.

Julehjælp til julebørn

Jul i Zoo er stolte af at kunne give de besøgende en så unik oplevelse op til jul, og det er med bankende julehjerte, at de har indgået samarbejde med Røde Kors, der hver dag frem til jul vil være til stede ved Zoofariscenen. Her kan du købe spændende og unikke gaver til børnenes adventskalender og støtte den bæredygtige tankegang, som Røde Kors og Aalborg Zoo deler.

Nye og gamle traditioner

Jul i Zoo er blevet en ny juletradition, hvorfor de også holder fast i dekorationer, der sidste år satte rammerne om særlige oplevelser, der er værd at gentage. Heraf tæller det strålende agern, de lysende pingviner og det store, funklende kastanjetræ, hvis stamme og grene endnu engang vil være viklet ind i en 3km lang lyskæde. Derudover kan du se frem til en masse nye dekorationer, der ikke før er set. Det er bare én af de mange, nye overraskelser, der venter dette års besøgende.

Julen varer lige til påske

For Aalborg Zoo er forberedelserne halvdelen af morskaben, og efter flere måneders intenst arbejde med at opsætte alverdens julepynt og julelys gennem haven, nærmer åbningsdagen sig for Jul i Zoo. For allerede den 13. november åbnes dørene til årets største lysfest.

Glæd dig til halvanden måned med jul i haven, for hvornår har én enkelt måned nogensinde været nok? Det forstår Aalborg Zoo, og du kan derfor opleve Jul i Zoo alle weekender og på udvalgte torsdage fra den 13. november til den 6. december, hvorefter man holder åben hver dag mellem den 10. og 29. december fra kl. 16-20:30 - undtagen juleaftensdag.

Corona-venlig jul

I forhold til den nuværende corona-situation følger Aalborg Zoo alle retningslinjer og forholdsregler samt justerer løbende i takt med eventuelle ændringer, hvorfor du ingen grund har til bekymring i havens 80.000m2 af et slaraffenland.

For at undgå kø og trængsel i haven, er der dog kun adgang til Jul i Zoo med forkøbte billetter fra webshoppen, som du kan tilgå her.

Har du årskort, fribillet, sponsorbillet eller anden adgangsgivende billet til Aalborg Zoo, har du også adgang til Jul i Zoo, men skal fortsat reservere adgang på forhånd via webshoppen her.

Når du ankommer til Jul i Zoo, bedes du have billetten klar og holde afstand til de andre gæster. Har du symptomer på corona, beder Aalborg Zoo dig om at blive hjemme. Personer i risikogruppe bedes udvise særlig forsigtighed under deres besøg, mens alle bedes bære mundbind i indendørs anlæg og spisesteder, når du ikke sidder ned. Har du glemt dit mundbind, kan du få et gratis ved indgangen.

Der vil være ensrettet samt adgangsbegrænsning mange steder i haven, og på legepladser bedes du vise særlig hensyn, så der ikke opstår trængsel. Alle bedes respektere dette og øvrige anvisninger fra personalet i Aalborg Zoo.

Ønsker du at besøge restauranten, skal du være opmærksom på, at det kræver en reservation, så både personale og besøgende sikres en tryg og sikker oplevelse - samt rigtig glædelig jul.

Book bord ved at sende en mail til skovbakken@aalborgzoo.dk, og læs meget mere om Jul i Zoo her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.