annoncørbetalt indhold

Glade hunde forkæles i Anne-Jettes salon

Anne-Jette anbefaler, at hunde begynder at komme i salonen allerede fra de er 4 måneder gammel.

 <i>Foto: Michael Madsen, Octomedia.</i>

Foto: Michael Madsen, Octomedia.

Der er intet som en forfriskende tur til frisøren, hvorefter håret bærer en dejlig duft af luksuriøse hårprodukter og man føler sig næsten som født på ny.

Denne luksus fortjener vores firbenede bedste venner også, men for dem ligger der også en særlig årsag bag vedligeholdelsen af pelsen:

- Mange har ikke selv mulighed for at børste sin hund, for det er en meget stor opgave, og så filtrer pelsen desværre til. En filtret pels kan være rigtig skadende for hundens velvære, idet hundens hud strammes til og det er rigtig ubehageligt for hunden, fortæller Anne-Jette, der til daglig ejer og driver salon Himmelhunden i Frederikshavn.

- Forår og sommer er jo højsæson for hundeklip, men hvad mange ikke ved er, at det er rigtig vigtigt at holde sin hunds pels ren og soigneret hele året rundt. Mange undgår at klippe hunden i vinterhalvåret, idet de er bange for at hunden vil komme til at fryse. Hunden kan naturligvis godt komme til at fryse, men den kan jo også komme til at filtre helt til, hvilket er rigtig ubehageligt for den. Så kan man eventuelt give hunden en jakke eller en trøje på, hvis den skulle fryse, siger Anne-Jette.

- Nogle hunde kommer ind til mig til foråret med så filtret pels, at de har nedsatte bevægelsesmuligheder. Så vedligeholdelse af hundens pels er både vigtigt af hygiejniske årsager, og så er det til fordel for hundens generelle velvære.

- Nu begynder det også at blive lidt varmere sommervejr, og her er det rigtig godt at få skabt noget luft til hunden, så den ikke dehydrerer lige så nemt, siger Anne-Jette.

Anne-Jette startede som selvstændig i december 2004, efter at have afsluttet sine eksaminer og fået lidt erfaring gennem arbejde hos en anden hundefrisør.

Himmelhunden tilbyder

Anne-Jette tilbyder både vask og klipning af hunde i alle størrelser, samt føntørring, negleklip, trimning og generel soignering. For tidsbestilling kan hun kontaktes på 41820022.

 <i>Foto: Michael Madsen, Octomedia.</i>

Foto: Michael Madsen, Octomedia.

Skab en god vane

Det er ikke alle hunde, der er lige pjattede med hverken vand, sæbe eller negleklip, men man kan sagtens skabe en god vane hos hunden ved at komme jævnligt til behandling med den.

- Det er en rigtig god idé at vænne sin hund til salonbesøg, allerede fra den cirka er fire måneder gammel, hvis man har mulighed for det. Når hunden er så ung, er det meget nemmere at lære den at vænne sig til salonen.

- Men alle hunde kan naturligvis skabe en ny vane, så hvis ikke ens hund er vant til at komme i en salon, er det intet problem. Jeg hjælper den med at finde ro under behandlingen, og mange af de faste hunde, jeg har, elsker at komme her fordi de har vænnet sig til det enten fra hvalp eller i en ældre alder, fortæller Anne-Jette.

Alle hunde er velkomne hos Anne-Jette

Anne-Jette er uddannet i at behandle alle typer hunde. Hun har en 3-årig uddannelse bag sig med bred viden om hundeanatomi, forskellige pelstyper og hundepsykologi, og har været til eksamen i blandt andet trimning af store og små hunde, vask og føn samt det såkaldte bamseklip, der omfatter klipning af hunde med en tykkere og vildere pels.

- Hvis jeg eksempelvis får besøg af en korthårshund, som labradorer eller franske bulldogs, kan jeg gennem professionel børstning og føntørring hjælpe med at nedsætte fældning for en periode.

- Har man en ældre hund, der efterhånden har gamle ben og hurtigere bliver træt, er den også meget velkommen her. Med ældre hunde er det bedst at komme ind lidt oftere end normalt, for så varer behandlingen kortere tid fra gang til gang, og så skal hunden ikke stå op i længere tid end højest nødvendigt.

Anne-Jette kan derudover hurtigt opdage, hvis noget ikke er som det bør være, så du kan sende din hund til dyrlæge i god tid. Det kan være knuder, dårlige tænder eller nedsat hørelse hos hunden, der bør efterses af en dyrlæge.

 <i>Foto: Michael Madsen, Octomedia.</i>

Foto: Michael Madsen, Octomedia.

Priser på behandling

Anne-Jette kan altid give et prisestimat i telefonen på, hvad en behandling vil koste. Prisen afgøres dog i sidste ende af hundens størrelse og pelsens tilstand.

- En kortklipning på en lille hund koster ofte 750 kroner, men hvis pelsen er én stor filterkage, vil behandlingen tage længere tid, og derfor vil jeg være nødsaget til at lægge noget til prisen.

- En Shih Tzu kan jo både veje 4 kilo og 7,5 kilo, så der er jo ofte også en størrelsesforskel. Men det finder vi bare ud af.

Ring til Anne-Jette og bestil en tid

Når du kontakter Anne-Jette og bestiller tid til din bedste, firbenede ven, vil du typisk blive spurgt ind til hundens størrelse samt pelsens tilstand.

- Jeg kan som regel give et prisestimat, så man ved, hvad man kan forvente. Estimatet holder også stik, hvis beskrivelsen af hunden gør det, men prisen aftales altid på forhånd.

Kontakt Anne-Jette på telefonnummeret 41820022, og hør meget mere om både priser og behandlinger.

Find Himmelhunden på Søndergade 45 i Frederikshavn.  <i>Foto: Michael Madsen, Octomedia.</i>

Find Himmelhunden på Søndergade 45 i Frederikshavn. Foto: Michael Madsen, Octomedia.