annoncørbetalt indhold

Konfirmationerne står for døren

Gaver, mad, lokaler, bordplan og service. Der er mange ting at tage stilling til, når konfirmationsdagen skal tilrettelægges. Den omfattende planlægning kender de alt til hos cateringfirmaet Kokken & Jomfruen, som hvert år leverer mad til flere hundrede konfirmationer. Derfor giver de her en hjælpende hånd til de kommende konfirmander og deres forældre og kommer med deres bud på, hvad man skal huske op til den store dag.

Det skal du huske til den store dag

Konfirmationssæsonen står for døren, og mange kommende konfirmander og deres forældre er godt i gang med at planlægge den store dag. Det kan dog godt være en omfattende opgave, når konfirmationen skal tilrettelægges, så dagen bliver helt perfekt for den nye konfirmand.

Der skal nemlig bookes lokaler, laves sange, skrives taler og købes fint konfirmationstøj. Derudover skal middagen planlægges, som ud over selve maden også involverer køb af drikkevarer og antal service. Og hvem skal forresten stå for serveringen samt af- og oprydning?

Der er nemlig mange ting at holde styr på, og netop derfor kommer cateringfirmaet Kokken & Jomfruen, der i mere end 50 år har leveret mad til de danske konfirmationer, her med tre gode råd til, hvad man med fordel kan huske, hvis konfirmationsdagen skal gå op i en højere enhed:

Tre-retters menu eller buffet?

Ifølge Camilla Antonsen, Produktchef hos Kokken & Jomfruen, er det altid en god ide at overveje, om maden skal serveres i anretninger eller som buffet. Det kan nemlig have stor betydning for festens forløb, fortæller hun:

- Tre-retters menu er ofte mere formel og sætter derfor rammen for en mere højtidelig stemning, hvor folk ofte bliver siddende ved deres bord og snakker med de mennesker, de sidder med. Derimod lægger buffet mere op til en uformel fest, da folk ofte falder i snak, når de henter deres mad, siger hun og fortsætter:

- Det står selvfølgelig ikke skrevet i sten, og der er i dag god mulighed for at kombinere anretninger med buffet. Man kan for eksempel servere for- og hovedret som en to-retters menu og slutte af med en dessertbuffet. Det kan derfor sagtens lade sig gøre at skabe en uformel stemning, hvis du serverer maden som retter.

Husk veganerne og allergikerne

Konfirmationer er normalt en stor festdag for alle involverede, men mange danskere ser frem mod de store middagsselskaber med stigende ubehag. Det er nemlig ikke altid, der er taget hensyn til allergikere, som ikke tåler en bestemt type mad, eller veganere, der udelukkende spiser plantebaseret mad. Her er det en god ide at sørge for allergivenlige og kødfri retter, så konfirmationsdagen bliver en fest for alle gæsterne:

- Rent faktisk døjer mange danskere med en eller anden form for allergi, og når det kommer til mad, er det som oftest glutenallergi, laktoseallergi eller folk med diabetes, man skal tage hensyn til. Hvis man laver maden selv, er det derfor en god ide at lave en ret eller to uden mælk, gluten eller for meget sukker – eller bede catering-virksomheden om at tilberede et par allergivenlige retter, hvis man bestiller maden udefra, forklarer Camilla Antonsen og fortsætter:

- De seneste år har vi også oplevet en stigende efterspørgsel på vegetarretter og vegansk mad, der er fri for kød og animalske produkter. Og da flere og flere danskere fravælger kød, er det derfor også en god ide at have sit veganske familiemedlem i tankerne, når konfirmationsmiddagen skal planlægges.

Tilkald assistance

For de mange gæster byder konfirmationsfesten på god mad, sjove taler og højt humør. Men for konfirmanden selv – og i særdeleshed forældrene – står den også på servering af mad, afrydning og opvask efter maden samt et stort oprydningsarbejde efter festen. Hvis der skal være plads til at nyde dagen i fulde drag, kan det derfor være en god ide at tilkalde hjælp udefra:

- Det kan godt være et stort oprydningsarbejde, der venter forældrene efter festen, og derfor anbefaler vi altid, at man henter hjælp udefra. Det kan være bekendte, som ikke selv skal med til festen, eller måske endda professionel hjælp, fortæller Camilla Antonsen.

- Derudover er det en rigtig god ide at udnævne en toastmaster til festen, som har overblik over de mange sange og taler. Konfirmanden selv og forældrene har nemlig rigeligt at tænke på, og her kan en toastmaster være med til at frigive tid og ressourcer. Det skal selvfølgelig være en gæst, som ikke er bange for at tale foran et publikum, og som måske kan fortælle et par sjove anekdoter om festens midtpunkt, nemlig konfirmanden.

Selvom konfirmationssæsonen banker på døren, er det ikke for sent at bestille mad til konfirmationsfesten. Besøg Kokken & Jomfruens hjemmeside og se deres store udvalg af konfirmationsmiddage til priser fra 89,90 kr. pr. kuvert.: www.kokken-jomfruen.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.