annoncørbetalt indhold

Kvadratmeterprisen stiger på boligerne i Aalborg Kommune

Hvis du går med overvejelser om at sælge din bolig, kan det godt betale sig at give disse tankerækker frie tøjler netop nu, mener ejendomsmæglerfirmaet Mæglerhuset. Der er stor aktivitet på boligmarkedet, og køberne er vilde efter at få lov til at handle.

Allerede i de første par måneder af 2021, blev det slået fast, at tendenserne på boligmarkedet skiller sig ud fra de forgangne år. Boligerne går som varmt brød i bageriet på en tidlig søndag morgen, og salgsprisen pr. m2 stiger i Aalborg Kommune. Det er der adskillige årsager til, og Mæglerhuset giver os her et indblik i, hvilke faktorer der er i spil på det nordjyske boligmarked i år.

Som hussælger på det nuværende boligmarked, kan man roligt sænke skuldrene og se frem til salgsprocessen. Der er stor aktivitet på markedet i år, ligesom i 2020. Forskellen fra sidste år er bare, at udbuddet ikke længere kan matche sig med efterspørgslen.

Høj efterspørgsel og lavt udbud på markedet

Siden maj 2020, er antallet af nye boliger til salg i Aalborg Kommune faldet med 17,1%, og ifølge Boligsiden er der tale om et landsdækkende fald på 25% færre boliger til salg, hvis man sammenligner januar 2020 med januar 2021. Det er et historisk lavt udbud af boliger, og det indsnævrer udvalget for køberne, der ellers færdes aktivt i boligmarkedet for at handle:

”Vi har solgt ekstraordinært mange boliger de seneste mange måneder, så vi mangler i den grad nye varer på hylderne. Vi kan godt mærke, at en del købere har flere penge mellem hænderne end normalt. Købelysten er slet ikke til at tage fejl af,” forklarer Mads Sørensen, ejendomsmægler og medindehaver af Mæglerhuset.

Fra venstre: Mads Sørensen, Thomas Skifter Andersen og Simon Rye. De 3 indehavere af Mæglerhuset.

Fra venstre: Mads Sørensen, Thomas Skifter Andersen og Simon Rye. De 3 indehavere af Mæglerhuset.

Køberkartoteket sørger for et dyk i salgstiden

Det lave udbud af boliger på markedet, kombineret med den høje efterspørgsel fra køberne, gør, at boligerne ofte bliver solgt til købere der er skrevet op i køberkartotek. Således tager salgstiden for boligerne et enormt dyk, idet boligerne næsten ikke når at lande på Mæglerhusets hjemmeside, før de er solgt.

Den aktive adfærd fra køberne skyldes:

At der fortsat er lave renter at hente på boliglån

At danskerne brænder inde med store feriepengebeløb, der ikke bliver brugt på ferie, grundet regeringens anbefalinger om at holde ferie i Danmark

Køberne henter nogle fantastiske renter hjem på boliglån i banken, og når de samtidig ligger inde med større pengesummer, er der ikke langt fra tanke til handling. Drømmen om huskøb realiseres i en tid, der ikke ligefrem har serveret opfyldte ønsker på et sølvfad, og derfor er boligmarkedet så ekstraordinært i både 2020 og 2021.

Massiv efterspørgsel på boligerne skyder priserne i vejret

Købere er som regel meget interesserede i at forhandle om prisen, inden de stikker afsted med skødet. Dette kan dog blive en udfordring, når salgstiden er kort, da sælger så umiddelbart ikke har travlt med at få huset solgt til den første der byder:

“I takt med at forhandlingerne mellem køber og sælger forkortes, stiger prisen pr. m2 også, og det har den især gjort i Aalborg Kommune siden november 2020. Som hussælger betyder det en verden til forskel for salget, og det er en del af grundlaget for, at en salgsvurdering af din bolig er ekstra attraktiv på nuværende tidspunkt,” siger medindehaver af Mæglerhuset, Thomas Skifter Andersen.

Vil du vide hvor meget din bolig er værd?

Der er virkelig noget at se frem til hvis 2021 er året, hvor din bolig skal sættes til salg. Både mæglere og købere gisper efter at få et større udvalg af boliger, og med de nuværende tendenser, ser det yderst fordelagtigt ud at være på sælgersiden; boligmarkedet tilbyder nemlig lige nu:

Et historisk lavt udbud af boliger

Høj efterspørgsel fra køberne

Korte salgstider på boligerne

Rekordhøje salgspriser

Er du nysgerrig efter at vide, hvad din bolig er værd, kan en gratis salgsvurdering af din bolig gøre markante underværker.

Skal din bolig sættes til salg i 2021?

Statistikkerne er ikke til at tage fejl af; boligmarkedet har forandret sig, og tendenserne kan ikke spejle sig i nogle af de tidligere år.

Køberne har aldrig haft så svært ved at bruge penge, som de har netop nu, og derfor opstår der en enestående mulighed for at investere i en ejendom i stedet.

Samtidig er købernes udvalg yderst snævert, så ligeså snart en ny bolig rammer markedet, er den interessant for køberne med det samme. Det giver en stor aktivitet fra starten, og der er derfor utroligt gode muligheder som hussælger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.