annoncørbetalt indhold

Lave boligpriser, god skole og fjordudsigt: Løgstør lokker flere huskøbere til

Flere og flere huskøbere ser mod Muslingebyen i Vesthimmerland, når de skal finde en bolig til familien. Det oplever man hos ejendomsmægleren EDC Løgstør, der forklarer tendensen med et markant fald i huspriserne, en af landets bedste skoler og et blomstrende byliv, der er omgivet af skøn natur.

Huspriserne i Løgstør er faldet markant de seneste år, og det får mange boligsøgende til at kigge mod Muslingebyen, der ligger lige ud til Limfjorden. Ifølge tal fra Finans Danmark er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et parcelhus i Løgstør nemlig faldet med hele 44 procent de seneste tre år. I 2016 lå kvadratmeterprisen således på 7.954 kroner, og den er nu faldet til 4.491 kroner i 2019.

Ifølge ejendomsmægler Allan Kristensen fra EDC Løgstør har de lave priser skabt stor interesse for boliger i området, og det giver travlhed hos den lokale ejendomsmægler:

- Vi kan helt sikkert mærke en stigende efterspørgsel på boliger i Løgstør-området, og der er især mange børnefamilier, som viser interesse. Det skyldes blandt andet, at man får mere bolig for pengene her, så folk har bedre råd til at udleve deres boligdrømme. De lavere boligpriser giver desuden luft til flere fornøjelser og eksempelvis råd til to biler, siger han og fortsætter:

- Det er vores klare opfattelse, at flere og flere søger væk fra storbyernes larm og travlhed og ud til land- og yderkommuner, hvor der er natur og trygge rammer til at udfolde familielivet. Løgstør rummer derudover en række gode handelsmuligheder og kulturtilbud, og så ligger byen desuden lige ud til Limfjorden, hvilket gør, at de fleste boliger har havudsigt.

En af Danmarks bedste skoler

Løgstør huser desuden en af landets bedste skoler, hvilket gør byen særdeles attraktiv for familier med børn, fortæller Allan Kristensen:

- De seneste år har Løgstør Skole udmærket sig som en af de bedste i landet og er i dag i top 15 ifølge undervisningsministeriets officielle målinger. Skolen undergår desuden en større modernisering for tiden, som vil løfte faciliteterne og dermed skabe endnu bedre rammer for byens børn.

Løgstør ligger lige ud til Limfjorden og dermed tæt på hav og natur. Det giver ifølge Allan Kristensen rig mulighed for udendørsaktiviteter, hvilket Løgstør Skole også nyder godt af:

- Limfjorden ligger lige udenfor døren og for at udnytte byens placering til fulde, er der lige nu ved at blive opført et spritnyt vandaktivitetshus på havnen. Det nye vandaktivitetscenter er til byens borgere herunder skolens elever, som skal bruge centeret til at blive undervist i vandsport samt undervisning i miljø, biologi og andre fagområder, der knytter sig til havet, siger han og fortsætter:

- Løgstør er i det hele taget omgivet af hav og en masse natur, hvilket giver rig mulighed for flotte vandre- og cykelture eller en gåtur på havnen, slutter Allan Kristensen.

Muslingebyen er mulighedernes by

I 2011 lancerede Vesthimmerlands Kommune udviklingsplanen ”Lad Løgstør blomstre”, der blandt andet har givet et løft til byens havneområde samt sørget for etableringen af sportscenteret Lanternen. Løgstørs opblomstring gør således byen attraktiv for mange huskøbere, lyder det fra Allan Kristensen:

- Byen er virkelig blomstreret op som følge af de seneste års udviklingsplaner. Der er blandt andet planer om at genåbne Frederik VII’s kanal, der løber parallelt med fjorden, som vil blive den eneste sejlbare kanal i hele Danmark til stor glæde for lokale beboere og besøgende turister. I Løgstør er der således noget for enhver smag og plads til folk i alle aldersgrupper med aktivitets- og kulturtilbud for både store og små.

Ifølge Allan Kristensen er Løgstørs mangeårige udvikling dog langt fra slut. Knap 250 borgere gav sidste år deres besyv med i den nyeste udviklingsplan ”Det nye Løgstør”, og det førte til ikke mindre end 40 projektforslag til, hvordan byen forsat kan udvikles:

- Lige nu er vi i fuld gang med at bygge videre på de seneste års gode takter, og der er således gang i mange gode projekter. Borgerne er rigtig gode til at spille ind med nye idéer til byens fortsatte vækst, og hvordan vi udvikler videre på de mange udfoldelsesmuligheder, vi i forvejen har her i byen. Det har betydet, at Løgstør er vokset, ikke kun som by men også som turistmål under navnet Muslingebyen, siger han og fortsætter:

- Hvis Løgstør fortsætter sin nuværende udvikling, er jeg sikker på, at der kommer en endnu større efterspørgsel på boliger her i området. For hvor ellers får man budgetvenlige boliger med en smuk placering så tæt på et spændende kulturliv?

Vil du være også være en del af det nye Løgstør? Så besøg EDC Løgstørs hjemmeside og find din drømmebolig: www.edc.dk/Løgstør

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.