annoncørbetalt indhold

Løkken melder sommerklar: Surfing, drager og filmstjerner af cirkusdyr

I Løkken ser man med stor forventningsglæde frem til de kommende sommermåneder, hvor det lokale erhvervs- og foreningsliv endelig kan gøre det, de er bedst til; at holde åbent og byde sommergæster velkomne til en ny sæson i det sande sommerparadis, der kendetegner Løkken.

Foto: Loekken.dk

Foto: Loekken.dk

Ligesom så mange andre steder i landet, har Løkken været hårdt ramt af corona, men nu begynder det at lysne, og det kan mærkes blandt Løkkens knap 1700 fastboende. Stefan Karlborg, der er formand for erhvervs- og turistforeningen i Løkken, er derfor én af mange i byen, der glæder sig over udviklingen. - Jeg tror på, at smittetrykket i det vindblæste Danmark nok skal holde sig i ro, fortæller han.

Foto: Loekken.dk

Foto: Loekken.dk

Sommer, sol og surfing

Under nedlukningen har byen dog ikke været tom for mennesker. Tværtimod, er surferne strømmet til for at fange de gode bølger, der bruser op af Løkken Strand, for her går bølgerne højt - bogstavelig talt. Det store surfermiljø har bidraget med noget helt særligt til lokalmiljøet, der har udviklet sig yderligere under coronaepidemien, hvorfor man opfatter det som en positiv effekt deraf. Surferne kommer igen og igen i takt med havets strømme, og flere sommeraktiviteter nærmer sig i horisonten.

Foto: Loekken.dk

Foto: Loekken.dk

Klovneri på kræmmermarkedet

I løbet af coronanedlukningen har mange samlet sammen af personlige ejendele, de ikke længere har gavn af, og i stedet for at smide dem væk, gemmer de dem til de store kræmmermarkeder, Løkken er særlig kendt for. Derfor spår Stefan Karlborg dem til at blive endnu større i år, hvorfor der vil være massere at kigge på, køb at gøre og prutte om. Imens der forhandles, vil ballonklovnen som sædvanligt komme og underholde børnene med sjov og spas, hvorfor kræmmermarkedet samler hele familien.

Foto: Loekken.dk

Foto: Loekken.dk

Drager på himlen

Torvet summer af liv, når der er godt vejr, og snart begynder gademusikken at spille fra byens caféer og hjørner, mens alt, der kan åbnes, vil åbnes, heraf en masse lækre, nye butikker. Én af disse har speciale i drager, hvorfor de forhandles i alverdens former og farver i et skattekammer af en butik. Til sommer kan du derfor glæde dig til synet af en skyfri himmel fyldt med farvestrålende drager, der flyver til højre og venstre, mens børn griner og ler i jagten på at kontrollere de højtflyvende drager. Den første drage på himlen er derfor et tydeligt tegn på, at den danske sommer er over os.

Foto: Loekken.dk

Foto: Loekken.dk

Bolcheriets værksted

På torvet kan du se folk nyde en isvaffel med det hele, en kold øl eller en god kop kaffe, og det giver en helt særlig stemning, når folk tager sig tid til at nyde øjeblikke som disse, fortæller Stefan Karlborg. Samtidig spreder duften sig fra Bolcheriet, der hver dag kaster bolcher op i luften for, at bolchemassen får den helt rette form og størrelse. Portionerne er ikke små, men på hele 50 kg af gangen, hvorfor det er en stor og spændende produktion at følge med i. Dagens store dilemma bliver derfor, hvilke bolcher man vil have med hjem, når man skal vælge ud af de mange varianter fra det store bland selv-udvalg.

Foto: Loekken.dk

Foto: Loekken.dk

Cirkusdyr på gård og film

Underholdningen stopper dog ikke her, for i Løkken har den verdensberømte cirkusartist, Katja Schumann, sin helt egen gård, hvorpå hun og dyrene optræder i et historisk og moderne lys til stor glæde for både børn og dyr. Et af dyrene er den nordjyske gås, Kloge, der optræder som den helt store stjerne i den populære familiefilm, Goose Boy. Dyrene på Cirkus Gården har mange talenter foruden at være skuespillere, og i sommerhalvåret optræder de hver weekend, og i skolernes sommerferie, nærmest hver dag, mens de nyder landlivet.

Foto: Loekken.dk

Foto: Loekken.dk

Løkken, lettere tilgængelig

Udover de mange aktiviteter, der er i Løkkens byliv, er naturen en oplevelse i sig selv. På Løkken Strand er der klitter, sand og vand, så langt øjet rækker, mens den friske vind blæser ind fra vest. For at få endnu mere glæde og gavn af de fantastiske udsigter, der pryder Løkkens kyster, arbejder man i øjeblikket på et renoveringsprojekt af molen, der skal gøre den lettere tilgængelig for barnevogn-, kørestolsbrugere og generelt gangbesværede ved at tænke dem ind i designet.

Der er derfor massere at glæde sig til i Løkken af liv og glade dage, og du kan læse meget mere om det her .

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.