annoncørbetalt indhold

Markant flere passagerer fra Aalborg Lufthavn til USA

En ny, omfattende analyse af rejsemønstre i Aalborg Lufthavn viser, at 93.868 passagerer i 2017 rejste til og fra Aalborg Lufthavn med USA som destination. Det er det højeste antal nogensinde og svarer til ikke mindre end 20 procent af de godt 465.000 udenrigspassagerer fra Aalborg Lufthavn i 2017. Og de nye tal kommer ikke bag på lufthavnens Salgs- og marketingdirektør Rikke Mølgaard:

- Statistik der viser hvilke slutdestinationer danskerne foretrækker, er interessant for lufthavne med internationalt fokus. Jysk Analyse har således gennemført den hidtil mest omfattende analyse af rejsemønstre fra Aalborg Lufthavn, og tallene understreger en trend, vi har set de seneste år, forklarer hun og fortsætter: - Det viser sig blandt andet, at USA er blevet en af vores vigtigste slutdestinationer. Faktisk er det hver 5. af vores udenrigsrejsende i 2017, som rejste til USA.

Rikke Mølgaard siger supplerende, at til sammenligning sendte Aalborg Lufthavn godt 130.000 passagerer til Spanien i 2017, hvoraf hovedparten rejste på charterferie.

- En af forklaringerne på den markante stigning i antallet af USA-rejser er de faldende priser. Tal fra Travelmarket viser, at priserne for oversøiske rejser i 2017 var de laveste nogensinde, og at gennemsnitspriserne er faldet med godt 25 procent alene siden 2013. I dag kan du jo finde flybilletter på under 3000 kr. tur/retur. Det er ikke mange år siden, at priserne på Aalborg-København var højere, siger hun.

Læs mere om mulighederne for at rejse fra Aalborg til USA her.

Én mellemlanding er okay

I "gamle dage" betød det ikke så meget for de rejsende, om der var to eller tre mellemlandinger. Men i dag vil de fleste gerne helst flyve enten direkte eller med kun en mellemlanding:

- Én mellemlanding er acceptabel for de fleste, hvor ventetiden for særligt forretningsrejsende bruges i lufthavnens lounge, hvor der tjekkes mails og arbejdes, mens de fritidsrejsende ofte bruger ventetiden til at shoppe i lufthavnens butikker. Men ventetiden må naturligvis ikke være for lang. Derfor er det vigtigt med effektive forbindelser, konstaterer Rikke Mølgaard.

Et land med mange muligheder

Mange danskere kender USA som en rundrejse- eller sommerferiedestination, men det er ifølge Rikke Mølgaard godt på vej til at ændre sig:

- Tidligere var USA lig med længerevarende ferier af minimum to ugers varighed, men nu er USA også blevet en citybreak-destination - fx i form af en forlænget weekend i New York. Samtidig ser vi nu en spredning over hele året, forklarer hun.

En stor andel af de rejsende fra Aalborg Lufthavn har New York som slutdestination. Her er der kort afstand til de andre store østkystbyer som Washington DC, Baltimore, Philadelphia og Boston, og har man mere end blot en forlænget weekend, er der gode muligheder for at leje en bil og køre rundt på egen hånd.

Andre foretrækker vestkysten eksempelvis med udgangspunkt i San Francisco, hvor der er relativ kort afstand til blandt andet Los Angeles og Las Vegas.

Som vinterdestination er det særligt det sydøstlige USA, der er populært. Her er det Florida med hovedbyen Miami, der trækker - ikke mindst som destinationsoplevelse for børnefamilier.

Vil du vide mere om mulighederne for at rejse fra Aalborg til USA, så læs mere her.

Et stort antal faste forbindelser

Aalborg Lufthavn har i dag direkte udenrigs- og charterruter til og fra Oslo, London, Amsterdam, Færøerne, Alicante, Barcelona, Mallorca, Malaga, Lissabon, Rom, Athen, Kreta, Rhodos, Antalya, Madeira, Tenerife, Azorerne, Gran Canaria, Cypern, Fuerteventura, Kap Verde, Lesbos, Malta, Korfu, Toscana, Hurghada, Salzburg, Innsbruck samt indenrigsruter til København og Bornholm. I 2017 rejste 1.521.658 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er det højeste tal nogensinde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.