annoncørbetalt indhold

Når børn flytter: De bedste anbefalinger fra familievejleder Lola Jensen

En flytning er en yderst uvant situation for et barn, og i uvante situationer kan reaktionerne være meget forskellige. Derfor har home samarbejdet med familievejleder Lola Jensen om at udgive bogen “Når børn flytter,” som er en samling af alle de bedste råd til, hvordan man flytter med sine børn. Bogen kan afhentes gratis hos home.

Som barn oplever man alting for første gang; første cykeltur, første mareridt og første klipning. Barnet skal guides og vejledes i disse første gange, som man som forælder bare håndterer per automatik i dagligdagen, fordi børnene ikke ved, at håret gror tilbage igen efter en klipning, hvis de ikke har fået det fortalt.

Det samme gælder, når man skal flytte til en ny bolig, og man flytter sammen med børnene. Her kræver det ligeledes, at forældrene skal guide og vejlede deres børn til at indse, at de nok skal finde den samme tryghed i den nye bolig, som de har haft i den gamle bolig.

Home har, siden stiftelsen i 1989, hjulpet sine kunder med at købe og sælge boliger på det danske boligmarked, og de ønsker at alle, der flytter, skal have en rigtig god oplevelse med det; især børnene. Hos home er de mennesker før de er mæglere, og med det menes der blandt andet, at de gerne vil bidrage til, at forældre kan støtte sine børn i en flytning. Derfor har home udviklet bogen “Når børn flytter” i samarbejde med familierådgiver Lola Jensen, hvor man kan finde råd der berører alle processer i en flytning.

Skal børnene involveres?

I første kapitel af “Når børn flytter,” der handler om i hvilket omfang børnene skal involveres i flytningen, og her forlyder anbefalingen, at børnene ikke skal involveres før forældrene er helt sikre på, hvor de skal flytte hen og hvornår.

- Det er så vigtigt i flytteprocessen, før beslutningen er taget, at børnene ikke involveres. Hvis man spørger et barn, kunne du tænke dig at flytte, så vil svaret være: - Nej. Og spørger man en teenager, er det et klart: - NEJ.

- Alle de forberedende tanker skal ligge i de voksnes hoveder og slet ikke involvere børnene. Hjernen vil modarbejde børnene, for de har som udgangspunkt ikke lyst til at flytte, udtaler Lola Jensen i bogen “Når børn flytter.”

Ligeledes beskriver Lola Jensen, at det heller ikke er hensigtsmæssigt at styre stemningen med ledende spørgsmål, såsom “Kunne du tænke dig et større værelse eller en dejlig have at lege i?”, idet man så i virkeligheden stiller et helt andet spørgsmål end det, det handler om.

Når børn flytter

Involvering af børnene i flytningen er blot det første kapitel af i alt 12 kapitler i bogen “Når børn flytter,” hvori man også kan læse mere om børnenes forventninger og fantasier til den nye bolig, hvordan man får en god flytning og hvordan man håndterer følelser og afsavn efter flytningen.

Man kan ligeledes møde kapitler der handler om, hvordan man flytter med børn, når det er en skilsmisse der forårsager flytningen, eller hvordan man flytter sine sammenbragte børn sammen. Derudover præsenterer Lola Jensen sine 15 bedste råd, der giver et kort og godt overblik over, hvilke ting man skal have i mente, når man skal flytte med sine børn.

Kom-Godt-Hjem-Prisen

Foruden at hjælpe sine kunder i hus; både hvad angår køb, salg og en guide til god flytning med børnene, så er home også vært ved Kom-godt-hjem-prisen. Her kan man indstille en helt særlig person, der enten har betydet noget for andre eller hjulpet andre godt hjem, til at blive nomineret.

Dernæst er det op til resten af Danmark at stemme på din nominering, og så er der to pengepræmier på hver 25.000 kroner på højkant. Den ene præmie uddeles til den nominering, der har fået flest stemmer, og den anden præmie uddeles til den nominering, der er valgt fra en jury fra home. Juryen vælger den nominering, der udviser et lysende eksempel på medmenneskelighed, og som har hjulpet en anden person godt hjem.

Kender du en person, som fortjener anerkendelse og 25.000 kroner? Så klik ind og fortæl din historie lige her .

Forsiden