Annoncørbetalt indhold

Nu bliver det endnu sjovere at være frivillig hos Nibe Festival

Festivalsæsonen står for døren, og de danske festivaler er i fuld gang med at forberede sig til at modtage de tusindvis af både danskere og udlændinge, der hvert år tiltrækkes af den velkendte festivalstemning. Hos Danmarks sjette største musikfestival, Nibe Festival, er forberedelser til dette års festival dog ganske anderledes sammenlignet med de senere år.

Nibe Festival har nemlig flyttet administrationen, lageret og værkstederne til det gamle støberi på Industrivej, og det giver festivalen hele 4400 kvadratmeter til både opbevaring af materiel og forberedelse - og det var nødvendigt. Det mener festivalleder Peter Møller Madsen.

- Jeg tror, at folk har meget svært ved at forestille sig, hvilket arbejde der ligger bag et event som Nibe Festival. Det kræver en indsats hele året rundt og ikke mindst professionelle rammer. Der skal være styr på logistikken og opbevaringen af al materiel samt alt det arbejde, der går forud for selve afholdelsen af Nibe Festival, siger han og fortsætter:

- Da vi i 2006 flyttede ind i vores gamle lokaler, troede vi, at vi kunne blive der for evigt. Siden er vores omsætning tæt på fordoblet, og vi var simpelthen bare vokset ud af rammerne. Festivalen er blevet større, og det samme er vores setup, og derfor er vi meget tilfredse med vores nye lokaler, der giver os adskillige nye muligheder. Både praktisk og ikke mindst kreativt.

Det er Nibe Festival Fonden, der har købt de nye lokaler, som administrationen flyttede ind i efter 2017-festivalen.

Indhold leveret af Nibe Festival

Optimale rammer til de frivillige

Den frivillige indsats er afgørende for, at Nibe Festival kan finde sted, og når festivalen løber af stablen, trækker over 4000 frivillige i arbejdstøjet og giver en hånd med. Men det er ikke kun i festivalperioden, at der sker en frivillig indsats, fortæller Peter Møller Madsen.

- Vi har cirka 300 frivillige, der er involveret i Nibe Festival hele året. De kommer ind i deres fritid og bygger barer, maler skilte, svejser, laver installationer, lægger nye spændende planer og så videre. Det er fantastisk at have sådan nogle ildsjæle, og dem vil vi gerne give de bedst tænkelige rammer.

Peter Møller Madsen fortæller yderligere, at de gamle lokaler på blot 1200 kvadratmeter var en stor begrænsning for kreativiteten. Der var kun plads til at få kunne arbejde på samme tid, mens al materiel var opbevaret i udendørs containere.

- De gamle forhold gjorde det besværligt for de frivillige både at arbejde og tilgå de relevante materialer, og det kan hæmme både motivationen og den kreative udfoldelse. Det har vi nu for alvor fået lavet om på med de nye lokaler, forklarer Morten Dahl Johansen fra festivalledelsen.

De 4400 kvadratmeter på den nye lokation tæller blandt andet fem haller med forskellige værksteder - blandt andet et tømmerværksted og et smedeværksted.

- Nu kan mange flere arbejde samtidig, fordi der er mere plads. Vi kan stille et område til rådighed for vores forskellige frivillige, hvor de kan arbejde på et projekt, og hvor de kan komme og gå uden at skulle pakke det hele ned og ud igen hver gang, tilføjer Anders Kristensen fra festivalledelsen.

Bagom Nibe Festival

Åbent hus i "Støberiet"

Kreativiteten og idégenerering er et særligt fokus i forbindelse med indretningen af de nye lokaler. Den ene hal har fået navnet Støberiet efter bygningens fortid som både plast- og jernstøberi, og det bliver primært forbeholdt åbne møder med små lounges.

- Det bliver et rigtig fedt og inspirerende rum, hvor vi vil holde fast i bygningens historie både mht. navnet, men også indretning. Det skal gerne være lidt råt, og man må gerne kunne se, hvad bygningen har været brugt til tidligere. Det kommer til at give en unik stemning, siger Peter Møller Madsen.

Indhold leveret af Nibe Festival
Der bliver lige nu arbejdet på højtryk med at færdiggøre Støberiet, og Morten Dahl Johansen fra festivalledelsen tv. og festivalleder Peter Møller Madsen ser frem til det endelige resultat.

Støberiet bliver desuden indrettet med en scene, så der er mulighed for at afholde koncerter m.v. i rummet, når muligheden opstår. Der vil blive afholdt åbent hus-arrangement i Støberiet d. 19. maj, hvor alle er velkomne.

Vil du vide mere om, hvordan det er at være frivillig hos Nibe Festival? Så læs med lige her, og bliv en del festen:

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!