annoncørbetalt indhold

Nu får Hasseris Bymidte et arkitektonisk løft

Keld Gregersen fra KVG Bolig opkøbte Hasseris Bymidte i foråret 2019 og har nu planer om at realisere Hasseris Grundejerforenings moderniseringsplaner, som ellers var gået i glemmebogen

Visualisering ARKPLAN

Visualisering ARKPLAN

Hasseris Grundejerforening har i flere år ønsket at forskønne området omkring Hasseris Bymidte. I 2017 udarbejdede grundejerforeningen en helhedsplan, som omhandlede en omfattende modernisering af Hasseris Bymidte, heriblandt forslag til modernisering af handelsområdet ved butiksarkaden, en forbedring af trafikforholdene fra Hasserisvej og en omlægning af parkeringsområdet. Projektet har dog ligget stille siden 2017, da hverken Aalborg Kommune eller Hasseris Grundejerforening havde de finansielle midler til at løfte projektet.

Til stor glæde for både grundejerforening og butiksejere i Hasseris Bymidte, valgte Keld Gregersen fra KVG Bolig at opkøbe Hasseris Bymidte i foråret 2019. Ligesom Hasseris Grundejerforening har Keld Gregersen et ønske om at markere Hasseris Bymidte som et attraktivt handelsområde, og derfor igangsættes moderniseringen af området inden længe, hvor der i første omgang er fokus på forskønnelse af butiksarkaden.

- Jeg tror, at alle i området er glade for, at butiksarkaden får et ansigtsløft. Forskønnelsen kommer til at betyde, at handleoplevelsen bliver mere attraktiv, og derfor bliver butiksarkaden bedre i stand til at konkurrere med de andre lokkende handlemuligheder i Aalborg, udtaler Willy Rosseel, som er arkitekt og projektleder på moderniseringen af butiksarkaden.

Willy Rosseel

Willy Rosseel

Nyt liv til butiksarkaden

Mens butikkerne forbliver de samme, skal selve torvet have en grundig overhaling. Der vil bl.a. være fokus på at skabe rammerne for en varm, attraktiv og mindeværdig handleoplevelse gennem implementeringen af spændende udendørsbelysning, smuk klinkebelægning og udendørs opholdsrum til både store og små.

- Det handler ikke kun om at have gode butikker, det handler om at give kunderne en oplevelse, som de kan huske og gerne vil genopleve. Derfor har vi tænkt på både børn og voksne, som kan se frem til en spændende tur i butiksarkaden efter vores ombygning, forklarer Willy Rosseel og fortsætter:

- Vi skal også have åbnet op ud til Hasserisvej, så der bliver indkig til handelsstrøget. Lige nu lægger de færreste forbikørende mærke til, at der faktisk eksisterer et dejligt handelsområde, og det skal vi have ændret på.

Visualisering ARKPLAN

Visualisering ARKPLAN

En hyldest til arkitekten Jacob Blegvad

I sin levetid havde den danske arkitekt Jacob Blegvad stor indflydelse på byudviklingen i den daværende Hasseris Kommune. Det betyder også, at Jacob Blegvad har haft betydning for, hvordan området ser ud i dag. Her kan markante bygninger og områder som Hasseris Gymnasium, Hasseris Rådhus og Hasseris Bymidte tilskrives den landskendte arkitekt. Derfor blev det foreslået i Hasseris Grundejerforening, at moderniseringen af Hasseris Bymidte skulle bære præg af Jacob Blegvad.

- Man vil gerne hylde en person som Jacob Blegvad, der har haft så afgørende betydning for områdets udvikling og arkitektoniske fremtoning. I stedet for bare at rejse en statue, har man valgt at opkalde en plads i Hasseris Bymidte ”Blegvads Plads” efter den anerkendte arkitekt, fortæller Willy Rosseel.

Læs mere om Hasseris Bymidte her: https://hasserisbymidte.dk/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.