Annoncørbetalt indhold

Nu skal Thy opleves fra bussen - og med guide

Rute 88 udvider med endnu en guidet busrute i sommerferien til blandt andet Nationalpark Thy.

Thy er populær, endda så populær, at det nu også skal være muligt at opleve endnu flere af Thys mange lokaliteter.

- Om sommeren bruger man jo ikke busserne på samme måde som i hverdagene, så derfor kom vi for nogle år siden på idéen om at bringe de offentlige transportmidler i spil på en anden måde. Og det skulle der vise sig at være god opbakning til, siger Ole Riis, turistchef fra Visitthy, der står bag initiativet i samarbejde med NT, Nationalpark Thy og Thisted Kommune. Det er Arriva, der er aktør og kører turene for NT.

Sidste år kunne der vælges mellem to guidede busruter i Nationalpark Thy. Efter kort tid måtte de to ruter melde totalt udsolgt, og derfor er der her til sommer tilføjet en ekstra sommertur med rute 88.

- Det er selvfølgelig rigtig positivt, at der er så stor opbakning til konceptet, og at vi nu må udvide med en ekstra busrute. Så hvis man alligevel planlægger en tur til Thy til sommer, bør man nu overveje at tage med på en guidet tur og opleve den storslåede natur- og kulturhistorie undervejs, lyder det fra Ole Riis.

Indhold leveret af National Park Thy

Tre sider af Thy

De tre busruter kører alle fra Thisted Station, hvor den nye rute blandt andet går til et af Nordeuropas vigtigste rastepladser for fugle ved Vejlerne og Hannæs. Ruterne er planlagt således, at de tre ruter giver tre forskellige indtryk af Thy.

- Thy har jo rigtig meget at byde på, og det får man en appetitvækker på fra bussens vindue. Fra Cold Hawaii til verdens største havvindmøller og Atlantvoldens betydning for Thy under 2. verdenskrig. Der er så meget natur- og kulturhistorie, og det vil guiden Thorkild Møller undervejs i bussen fortælle små historier om, siger Ole Riis.

Han fortæller i samme omgang, at der undervejs på ruterne vil være indlagt stop, hvor lokale guides vil stå klar til at give gæsterne personlige fortællinger om blandt andet kystbyerne.

Behagelig rejseform

Busruterne henvender sig især til de, der gerne vil have en behagelig måde at opleve Thy på. Mange er gæster fra nær og fjern, men også lokale thyboer er at finde i bussen.

- Busruterne samler både turister fra hele landet og lokale fra Thy og omegn. Fælles for alle er dog, at man vælger denne tur, hvis man ønsker en behagelig måde at opleve egnen på, og samtidig bliver man beriget med et væld af fortællinger og historie, der knytter sig til Thy", fortæller Ole Riis.

Busruterne kører fra Thisted Station alle tirsdage, torsdage og fredage fra den 27. juni til og med den 4. august 2017.

Indhold leveret af National Park Thy

Ny kystrute

Foruden det allerede vellykkede initiativ med at omlægge den kollektive trafik i sommerferien til andre formål, har Thy Turistbureau også igangsat en ny, såkaldt kystrute sammen med NT, Thisted Kommune og Nationalpark Thy.

- Konceptet er ret simpelt og går i tråd med den guidede rute 88. Men med denne kystrute har vores tanke været at lægge nogle almindelige ruter om i sommerferieperioden, sådan at man med sit almindelige rejsekort kan rejse op og ned langs kysten fra hovedbyerne med offentlig transport, siger Ole Riis.

Med den nye kystrute skal det være nemt for alle at stå på og af undervejs - surfboards, barnevogne og cykler er endda også velkomne.

- Til sommer har mange i Thy et surfboard under armen, og det skal man selvfølgelig også have lov til at have med i bussen på sit almindelige rejsekort, slutter Ole Riis.

Billetsalg i gang

Billetsalget til de guidede sommerture med rute 88 er netop gået i gang, og ifølge Ole Riis skal man allerede nu tænke på at bestille, hvis man vil sikre sig én af de populære billetter.

Til den nye kystrute bestiller man ikke på forhånd, der stiger man på, og af, hvor man ønsker.

Læs mere om busruterne, og hvordan du sikrer dig billetter her: http://www.visitthy.dk/nordjylland/sightseeing/guidet-bustur-i-nationalpark-thy-ny-rute-i-2017