annoncørbetalt indhold

Nybyggerier er gennemsnitligt vokset med 65 kvadratmeter siden 1960

Ifølge videnscentret Bolius, er den gennemsnitlige, danske bolig vokset markant de sidste 60 år. Der bliver tilføjet flere og flere kvadratmeter i nybyggede huse, og det er en tendens Milton Huse kan nikke genkendende til.

Foto: Milton Huse.

Foto: Milton Huse.

Hjemmet skal kunne rumme alle dets beboere; den kreative, den aktive og den afslappede, uanset hobby. Det stigende antal af hobbyer i de danske hjem medvirker til, at de nybyggede huse får tillagt flere kvadratmeter, og hos Milton Huse fortæller de, at det gennemsnitlige hus, deres kunder bygger, er på 180 kvadratmeter. Det er 65 kvadratmeter mere end det gennemsnitlige hus fra 1960’erne, som dengang bestod af 115 kvadratmeters hjem.

- I 1960’erne var værelserne ofte små kamre, hvor man lige akkurat kunne stille en seng, og hvor børnene måske delte værelse med hinanden. I dag er der langt mere fokus på plads til udfoldelse og leg. Det kræver flere kvadratmeter til alle husets beboere, med både store fællesrum og rum til hver af os.

- Der er desuden kommet en stigende interesse for at udøve sine hobbyer derhjemme, som eksempelvis yogarum og der kommer også multirummet ind i billedet, fortæller Lotte Kruse, marketingdirektør hos Milton Huse.

Milton Huse er en familieejet byggevirksomhed fra 2013, der startede med en ambition om at bygge 25 huse om året - i dag bygger de omtrent 1500 enheder årligt, inklusiv rækkehuse.

Foto: Milton Huse.

Foto: Milton Huse.

Der er en stigende interesse for nybyggede huse i Danmark, hvilket tydeligt afspejles i Danmarks Statistikkens oversigt over påbegyndte nybyggerier. Denne statistik viser, at der, siden andet kvartal i 2020, er sket en stigning hvert kvartal frem til nu.

I andet kvartal af 2020 viste Danmarks Statistik, at der blev påbegyndt bebyggelse af i alt 2.937 enfamiliehuse, som omfatter stuehuse, parcelhuse og række-, kæde- og dobbelthuse. Året efter, i andet kvartal 2021, blev der påbegyndt 3.282 huse (Kilde: Danmarks Statistik https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=33327 ).

Derudover beretter Boligsiden, at der er solgt flere byggegrunde i det første halvår af 2021 end i hele 2019, hvilket bekræfter denne stigende interesse.

Besøg et inspirationshus fra Milton Huse

Hvis man er lidt nysgerrig på, hvad et nybygget hus fra Milton Huse kunne indeholde af inventar og elementer, så er deres inspirationshuse et rigtig godt sted at aflægge visit. Her kan man komme ud og mærke størrelsen på huset, skabe idéer til planløsning og få inspiration til små finurlige detaljer, såsom et vindue med ekstra bred karm, så man kan få en vinduesplads.

Man kan besøge inspirationshuse fra Milton Huse i Nordjylland, og lokationerne skifter løbende, således man altid kan finde et inspirationshus i nærheden af, hvor man bor.