Annoncørbetalt indhold

Populær fødselar giver rekordår

Den bedste sommer nogensinde og en helt særlig fødselsdag har resulteret i et rekordår for Restaurant JØRN på Utzon Center.

I år kunne en af verdens mest betydningsfulde arkitekter være fyldt 100 år. Der er selvfølgelig tale om danske Jørn Utzon, som er særligt kendt for at have tegnet det ikoniske operahus i Sydney. Den runde fødselsdag fejres med særudstillinger og hyldester i hele verden - ikke mindst i Aalborg, hvor Utzon Center hylder arkitektens mest markante værker med udstillingen "Horisont - et Operahus og en verden til forskel", som kan opleves frem til den 21. oktober 2019.

Hos Restaurant JØRN, som er Utzon Centers populære frokostrestaurant, fejrer man også den verdensberømte fødselar med en lidt utraditionel menu - inspireret af Jørn Utzons liv:

- Det er vigtigt for os at bidrage til husets helhedsfortælling, og derfor er det kun naturligt at præsentere en helt særlig Jørn Utzon-menu i anledningen af hans 100-års fødselsdag, som er blevet mødt med stor interesse fra offentligheden, fortæller Tina Jakobsen, der er køkkenchef hos Restaurant JØRN.

Indhold leveret af Restaurant Jørn

Menuen tager udgangspunkt i Jørn Utzons mange rejser og værker rundt omkring i hele verdenen såsom Sydney Operahus og hans private bolig på Mallorca, som arkitekten selv tegnede til sin familie. Jørn Utzons opvækst ved Limfjorden og hans store kærlighed til jagt og natur fortolkes ligeledes gennem menuen.

Markant fremgang i 2018

Utzon 100året kombineret med en rekordvarm sommer i Danmark har resulteret i rekord mange gæster hos Restaurant JØRN. Tina Jakobsen fortæller, at aktivitetsniveauet i restauranten er steget betydeligt sammenlignet med samme tidspunkt sidste år:

- Der er ingen tvivl om, at det fantastiske sommervejr også har bidraget til, at flere har opholdt sig på havnefronten i sommerperioden, og det øger naturligvis aktivitetsniveauet i vores restaurant markant. Det er vi naturligvis rigtig glade for, siger Tina Jakobsen.

Ifølge Tina Jakobsen skyldes den flotte fremgang også et helt nyt torsdagstiltag i restauranten:

- Vi er jo traditionelt set en frokostrestaurant, og det bliver vi ved med at være. Men vi vil gerne give folk en helhedsoplevelse, når de besøger Utzon Center, og derfor følger vi husets åbningstider. Det betyder, at vi hver torsdag holder længe åbent og tilbyder et nyt Wine and Dine-koncept til hverdagspriser, siger Tina Jakobsen og tilføjer, at der har været stor opbakning til det nye tiltag.

Til Wine & Dine består den ugentlige menu af en, to eller tre retter, der bestemmes af kokken.

Ny gårdhave - populært tilløbsstykke

Indhold leveret af Restaurant Jørn

Det gode sommervejr har i den grad indbudt til udendørs hygge og spisning, og derfor har Utzon Center valgt at etablere en splinterny gårdhave, Atriumgård, hvor centerets og restaurantens gæster kan nyde deres mad udendørs. Atriumgård er indrettet i skandinavisk stil i samarbejde med det danske designbrand Skagerak med inspiration fra restaurantens maritime placering:

- Vi er jo så heldige at ligge helt ned til havnebassinet, så det var jo oplagt at invitere den stemning med ind i gårdhaven. Derfor er gården belagt med strandskaller og muslinger fra Løgstør, og vi har opsat uformelle strandstole, så man kan nyde fjordluften og den gode stemning fra havnefronten. Vi synes, at det er lykkedes at skabe mere liv og atmosfære til vores uderum, siger Tina Jakobsen.

Gårdhaven har været flittigt besøgt i løbet af sommerperioden af både spisende gæster og turister, der har haft behov for at hvile fødderne og slappe af i gårdens hyggelige omgivelser.

Spis på havnefronten

Aalborg havnefront skaber nogle enestående rammer for Restaurant JØRN, som netop er placeret få skridt fra vandkanten. Men havnefronten rummer også andre spisesteder, som alle ønsker at sætte fokus på mad og drikke af høj kvalitet. Derfor er en række restauranter med byens bedste beliggenheder på havnefronten gået sammen om et samarbejde under navnet "Spis på havnefronten".

Samarbejdet tæller i alt fire restauranter; herunder Prinses Juliane, Restaurant Fusion, Bisto V og naturligvis Restaurant JØRN. Målet er at inspirere endnu flere aalborgensere til at opholde sig havnekajen og nyde de kulinariske tilbud:

- Vi anser ikke hinanden som konkurrenter, men nærmere samarbejdspartnere, hvor vi kan udveksle gastronomiske og forretningsmæssige erfaringer. På den måde kan vi bidrage til at udvikle hinandens restauranter og dermed komme tættere på vores fælles mål om at fremhæve de mange kulinariske oplevelser på havnefronten, lyder det fra Tina Jakobsen.

Indhold leveret af Restaurant Jørn

Den 20. september afholdes gourmetaften på Restaurant JØRN som en del af havnefrontsamarbejdet. Aftenen byder først på adgang til Horisont-udstillingen, hvorefter der serveres en lækker menu i restauranten. Her fortolkes Jørns Utzons liv og rejser i Restaurant JØRNs udgave.

Billetter kan købes her: https://klubnordjyske.dk/fritid/gastronomi/hyldest-til-joern-utzon-gourmetaften-pae-restaurant-joern/

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!