annoncørbetalt indhold

Sådan forbereder du dig til efteråret og undgår skader

Efteråret er lig med varm kakao og indendørshygge, men desværre er det også højsæson for uheld på de mørke og glatte veje. Thisted Forsikring kommer her med gode råd til, hvordan du bedst muligt undgår skader i efteråret.

Efterårssæsonen er i gang, hvor dagene bliver koldere og mørkere, og de fleste af os søger indendørs. De kolde måneder byder på masser af indendørshygge, men det er også vigtigt at forberede sig på efterårets risici udendørs.

Efterårets mørke betyder nemlig blandt andet, at du skal være ekstra vågen i trafikken:

- Det er helt afgørende at forberede sig bedst muligt på de koldere måneder. Nogle har tendens til at negligere den øgede risiko for skader, når vintervejret kommer, men det er en god idé at tage sine forbehold i efterårs- og vintermånederne, lyder det fra Brian Nielsen, der er forsikringsteknisk direktør ved Thisted Forsikring.

Pas på dyr i trafikken

Hvert år oplever Thisted Forsikring, at borgere kommer galt af sted på de danske veje, som i efteråret er ekstra mørke. Det er derfor nemt at overse de mange dyr, som i lynfart bevæger sig ud fra skov, mark og eng, og som kan forårsage store skader på bilen.

Det er særligt i oktober, at dådyr og krondyr er aktive, og det skyldes, at de er i brunst. Hjortedyr generelt er især aktive ved skumring og dæmring. Når dagene bliver kortere og mørkere, falder dyrenes aktivitet ofte sammen med, hvornår mange mennesker kører til og fra arbejde, men for at undgå sammenstød med dyrene, er der forbehold, du som bilist selv kan tage:

- Det er så vigtigt at være ekstra opmærksom på vejene i efteråret. Hold altid øje med skiltningen og sænk farten de steder, hvor der er advarselsskilte om krydsende vilde dyr, eller med det samme hvis du ser lyset fra billygterne reflektere i øjnene på et dyr. Derudover skal man huske på, at en hjort er et flokdyr, så hvis du ser én hjort, vil den ofte være i selskab med andre, som også vil krydse vejen, siger Brian Nielsen.

Langt de fleste hjortepåkørsler er solouheld, hvor kun bilisten selv er involveret i ulykken. I så fald er det en fordel at have tegnet en førerpladsdækning, som dækker den skade, som du eventuelt selv måtte måtte få ved et solouheld, for eksempel hvis du kommer til at køre galt på grund af en undvigemanøvre.

Skift dæk i god tid

I efteråret er der også risiko for biluheld forårsaget af glatte veje. Når vejret bliver koldt og mørkt, bliver de danske veje også glatte, og så er det tid til at skifte til vinterdæk. Mange venter for længe med at skifte dækkene, men en god tommelfingerregel er, at når du selv begynder at gå og småfryse, og du finder hue og vanter frem, er det også tid til at gøre bilen vinterklar.

- Det er ofte omkring efterårsferien, at det for alvor begynder at blive koldt herhjemme, og derfor anbefaler vi altid, at det er på det tidspunkt, man bør skifte dækkene på bilen. Det er bedre at være på den sikre side og skifte til vinterdæk for tidligt end for sent, siger Brian Nielsen.

Hvis uheldet er ude

Som en af de ældste virksomheder i Thy hjælper Thisted Forsikring hver dag borgere i primært Nord-, Midt- og Vestjylland med rådgivning om forsikringer af alt fra bil og bolig til rejser, landbrug og kæledyr.

- Vi er måske lidt gammeldags på den måde, at vi går meget op i personlig betjening, og arbejdsgange der ikke er for komplicerede for kunden. Når skaden er sket, for eksempel hvis man har påkørt et dyr eller har fået en skade på huset på grund af storm, kan vi meget ofte behandle skaden med det samme og ellers i løbet af få dage. Det er aldrig rart at få en skade, så vi lægger en stor faglig stolthed i at hjælpe kunden så hurtigt som muligt, slutter Brian Nielsen.

Læs mere om, hvordan du bedst muligt forsikrer dig mod efterårets og vinterens farer på www.thistedforsikring.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Dalle Valle i Aalborg konkurs
Luk