Annoncørbetalt indhold
annoncørbetalt indhold

Seks årtier med fjer og dun

Fjerrenseriet i Østergade fejrer 60 års jubilæum og er således Hjørrings næstældste forretning

For Birthe Kjæhr og Claus Penderup er Fjerrenseriet ikke kun et job. For dem er arbejdet med fjer og dun, senge og boligtekstiler en passion, som tit fylder døgnets 24 timer.

- Vi er nørder. Det kan vi lige så godt indrømme. For os handler arbejdet i Fjerrenseriet om hele tiden at finde de bedste varer til de bedste priser, så er vi en spændende og attraktiv forretning for vores kunder. Her kan de få den professionelle og faglige rådgivning, der er med til at gøre forskellen, påpeger Birthe Kjæhr, som sammen med Fjerrenseriets 60 års fødselsdag kan fejre sit eget 40 års jubilæum i butikken. Samtidig er det 25 år siden, Claus Penderup overtog den butik, som hans forældre, Birgit og Finn Penderup etablerede i 1959.

Fritidsbeskæftigelse

Samtidig med at Finn Penderup passede sit job hos herreekviperingshandler Carstens, kørte han rundt og tilbød at rense dyner, mens Birgit Penderup, foruden at passe parrets fire børn, syede dyner og puder. Mange sagde ja tak til tilbuddet, og flere begyndte at efterspørge andre varer som duge og håndklæder. Efterhånden greb den lille fritidsbeskæftigelse så meget om sig, at Finn Penderup sagde sit job som dekoratør hos Carstens op og åbnede egen butik i Østergade 37. Adressen blev siden ændret først til Østergade 49 og i 1970 til den nuværende i Østergade 24.

I årenes løb har Fjerrenseriet udviklet sig til en af Danmarks største specialbutikker med boligtekstiler. Fjerrenseriet var i adskillige år medlem af forskellige landsdækkende kæder, men for to år siden tog Birthe Kjæhr og Claus Penderup en skelsættende beslutning. De meldte sig ud af alt kædesamarbejde.

Selvstændig købmandsbutik

- Vi tog et aktivt valg, og det har vi ikke fortrudt et sekund. Vi driver i dag en selvstændig købmandsbutik, hvor det kun er os, der bestemmer, hvad vi skal have på hylderne, og hvad varerne skal koste. Der er her, vi kan få lov at nørde og holde udkig efter de bedste varer. Vi tager selv på messer og spotter tidens strømninger og finder de rigtige varer og leverandører, understreger de.

- Det betyder f. eks., at vi som noget ganske enestående kan præsentere nogle helt nye bæredygtige produkter, blandt andet en dyneserie som er godkendt af Dyrenes Beskyttelse som garanti for, at de dyr, der har lagt fjer og dun til produkterne, har levet et godt og anstændigt liv. Det betyder også, at vi til vores jubilæum den 1. oktober kan tilbyde vores helt egne jubilæumsdyner og puder.

En fed butik

For mange er Fjerrenseriet det naturlige valg, når de skal have nye dyner eller puder på sengen eller spændende voksduge på bordet. Her kommer kunder, der har handlet i butikken i årtier, tit i flere generationer.

- De fleste kunder kommer naturligvis fra lokalområdet, men vi har kunder fra hele landet, ja sågar helt fra Brasilien – kunder som handler hos os, når de er i sommerhus. Og så glæder vi os over, at der også kommer rigtig mange unge kunder i butikken.

- Forleden hørte jeg, at en af de unge kunder sige, at Fjerrenseriet er en fed butik. Jeg spurgte hende, hvad hun mente med det, og hun forklarede, at det er hele atmosfæren, den gode stemning, det store udvalg og et engageret og professionelt personale. Og det glæder os rigtig meget, for det er præcis den butik, vi gerne vil skabe, og uden et dygtigt personale, der går lige så meget op i dyner og puder, som vi gør, så var det aldrig lykkedes, understreger Birthe Kjæhr og Claus Penderup.

Se mere på: www.fjerrenseriet.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst