Annoncørbetalt indhold

Skagens Kunstmuseer inviterer børn og unge til sommersjov

Skagens Kunstmuseer byder på masser af sjove sommeraktiviteter for børn og unge. Her er der rig mulighed for at prøve kræfter med kunst og kreativitet, når museet inviterer på malerskole, teaterworkshop og billedjagt.

Skolernes sommerferie er i fuld gang, og det kan til tider være svært at finde på sjove aktiviteter til familiens yngste medlemmer. For børnefamilier er det oplagt lægge vejen forbi Skagens Kunstmuseer, der er en fusion af Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus, hvor der er arrangeret masser af sjove aktiviteter for børn og unge.

Alle hverdage i uge 28 til og med uge 32 har børn i alderen 7-14 år mulighed for at prøve kræfter med maleri i akryl, pastel og akvarel på Skagens Museum, og i uge 29 og 30 er der også malerskole for unge mellem 13 og 17 år to eftermiddage om ugen.

- På malerskolen kan du være med, uanset om det er første gang, du har en pensel i hånden, eller om du allerede er lidt af en kunstner. Det vigtigste er, at du har lyst til at være kreativ og have det sjovt med andre unge. Malerskolen er derfor både en god mulighed for at lære at udfolde sig kreativt, men også for at socialisere sig med andre børn og unge, fortæller kommunikationschef Niels Bünemann hos Skagens Kunstmuseer.

Et malerskoleforløb består af introduktion til kunstnerkolonien med fokus på udvalgte værker, og derefter står den på praktisk arbejde i Bikuben, hvor børnene kan lave deres eget kunstværk. Til sidst bliver maleriet indrammet i en guldramme – lige til at tage med hjem og hænge op.

Hver ugedag er der forskellige temaer på malerskolen, som kan være alt fra sol, sommer og landskab til friske fisk og Anna Anchers farver.

Indhold leveret af Skagens Kunstmuseer

Slip fantasien løs

Er man ikke god til at sidde stille og fordybe sig med maling, så er der også mulighed for at afprøve sine skuespillerevner i uge 30. Her vil de professionelle skuespillere Birthe Rosenfeldt og Lars Olsen fra Aasen Teater besøge Skagens Museum for at undervise børn mellem 10 og 16 år i at udvikle og opføre rollespil.

- Vores teaterworkshops giver børnene virkelig gode muligheder for at udfordre sig selv, lære at slippe fantasien løs og skærpe deres kendskab til kunst og kultur. Derudover lærer børnene at samarbejde med andre børn og voksne – og så kan det jo være, at de finder ud af, at de har en skuespiller i maven, fortæller Niels Bünemann.

Til teaterworkshoppen skal børnene i mindre grupper udvælge et af skagensmalernes værker, der skal være udgangspunktet for teaterstykket. Når børnene har udviklet scener til teaterstykket, skal det til sidst opføres for forældre og andre interesserede i haven ved Anchers Hus.

Indhold leveret af Skagens Kunstmuseer

Gå på opdagelse på Skagens Kunstmuseer

Hele familien har også mulighed for at tage på billedjagt på Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus. Gå på opdagelse, find detaljer, tegn og sæt de rigtige krydser – så kan det være, du er heldig at vinde en spændende præmie.

Opgaven udleveres ved billetsalget og koster 10 kr. Børn og unge under 18 år har gratis adgang til alle tre museer.

Læs mere om Skagens Kunstmuseers udbud af arrangementer her: www.skagenskunstmuseer.dk

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!