annoncørbetalt indhold

Sølv-sejr til chokoladebutik sætter Thy på is-kortet

De fleste thyboer har lagt turen forbi chokoladebutikken på Vestergade i Thisted og kender deres lækkerier i form af chokolade, flødeboller og is. Chokoladekurven kan noget helt særligt, når det kommer til at lave is – og det har de nu bevis på.

Chokoladekurven <i>Foto: Jens Kristian Vangsgaard, Fotografen Thisted.</i>

Chokoladekurven Foto: Jens Kristian Vangsgaard, Fotografen Thisted.

Thyboerne kan noget med at lave kvalitetsis, og det har de nu dokumentation på.

I april vandt de nemlig titlen som Danmarks næstbedste ishus gennem en konkurrence af OpdagDanmark. Og selvom den lille chokoladebutik i Thisted har langet søde sager over disken fra det samme hus siden 1937, så har de kun lavet is i tre år.

Flere tusinde stemte på, at Chokoladekurven har den bedste is i Danmark og de spurtede også foran nogle af de helt store spillere i Danmark inden for is i konkurrencen.

Pernille Tophus ejer Chokoladekurven i Thisted, og for hende og hendes team har konkurrencen været noget helt særligt:

- Vi er helt vildt glade for vores andenplads. Vi har fået vildt god respons. Konkurrencen har løbet hen over påsken, og vi har sat Thisted på Danmarkskortet, når det kommer til hjemmelavet håndrørt is af højeste kvalitet. Det er kun små tre år siden, at vi begyndte at lave is, så vi er ret stolte.

Især lokalbefolkningen fra Thy har aktivt deltaget i konkurrencen - delt, liket og kommenteret opslag på de sociale medier:

- Når nabobutikker, familie og selv håndboldholdet har været inde at kommentere opslag og stemt på os, så bekræfter det en i, at man laver det, man elsker. Det er noget, man bliver megaglad for. I Thy der hjælper man hinanden på kryds og tværs, fortæller en glad indehaver af Chokoladekurven.

 <i>Foto: Jens Kr. Vangsgaard, Fotografen Thisted.</i>

Foto: Jens Kr. Vangsgaard, Fotografen Thisted.

Lej en isdisk 

Chokoladekurven udlejer også gerne en isdisk til arrangementer. Kontakt info@chokoladekurven.dk for mere info.

Hjælp til ishungrende danskere

Normalt går Chokoladekurven først i gang med at lave is tre uger efter påske, men fordi der har været så stor interesse for isen, siden de vandt sølv, så har det været nødvendigt at være klar med ismaskinerne, flere uger før de plejer. Chokoladekurven har også fået ekstra assistance i form af en ny og stor ismaskine, som skal hjælpe med at styre mundvandet på de ishungrende kunde.

Går du igennem Vestergade i Thisted, kan du ikke undgå at se det store panoramavindue hos Chokoladekurven. Herfra kan den chokoladeglade se direkte ind i produktionen og følge med i, hvordan de berømte flødeboller laves og hvordan den hjemmelavede is røres. I det hele taget er danskere blevet langt mere kvalitetsbevidste, når det kommer til is. Dét er en tendens, som Pernille Tophus mærker helt tydeligt:

- Folk er bevidste om, hvad de spiser, og vil gerne betale lidt mere for at få en is, der smager godt og er fremstillet af gode, naturlige og rene råvarer. Kunderne kører gerne en omvej, når der skal kræses for familie, venner og gæster – frem for at køre forbi den lokale tankstation og købe den klassiske pindeis. Isen skal derfor både smage godt, og kunden skal føle sig tryg ved håndværket og isens indhold, forklarer Pernille, som selv elsker is.

Chokoladekurvens sortiment

4
Chokoladekurvens sortiment Chokoladekurvens sortiment Chokoladekurvens sortiment Chokoladekurvens sortiment

Ikke nok med is og chokolade

Den gode is fra Chokoladekurven bliver blandt andet til på baggrund af økologisk sødmælk fra Thise Mejeri. Derudover har ismageren og hele teamet været en tur i Italien til ismesse for at suge til sig af viden, inspiration og valg af ingredienser. En italiener har hjulpet thyboerne med at forfine opskrifterne.

- Når isen er hjemmelavet og frisk, så bliver den mere blød i konsistensen. Det giver mere smag og gør den mere lækker. Vi vil gerne lave lige så god is som vores flødeboller og chokolade. Det skal være frisk og med gode råvarer, forklarer isentusiasten.

For chokoladebutiksejeren er det ikke nok bare at sælge is og chokolade – der skal også oplevelser på banen. Derfor inviterer Chokoladekurven også inden for til flødebolle- og chokoladekurser – noget som er meget populært. På kurserne kan du bl.a. lære at lave håndlavede flødeboller fra bunden. Der findes både kurser for børn og voksne. Chokoladekurven lægger også op til, at de i fremtiden vil tilbyde iskurser.

Løber dine tænder også i vand?

Du kan besøge Chokoladekurven på Vestergade i Thisted eller lige her.

Varesortimentet udvikles løbende, og der er et bredt udvalg af chokolade, kaffe, vin, is, konfekture og andre søde sager.

 <i>Foto: Jens Kr. Vangsgaard, Fotografen Thisted.</i>

Foto: Jens Kr. Vangsgaard, Fotografen Thisted.