Annoncørbetalt indhold
annoncørbetalt indhold

Studenterne springer ud: Få opskriften på en god studenterfest

Hvor, hvornår og hvordan skal studentergildet holdes? Overvejelserne kan være mange, når man skal planlægge festlighederne for den kommende student. Det har cateringfirmaet Kokken & Jomfruen til gengæld stor erfaring med, og de giver her deres bud på, hvordan man arrangerer en fest til topkarakter.

Lige om lidt kommer gaderne til at vrimle med studenterhuer, hvide kjoler og nystrøgne skjorter. Snart springer dette års kuld studenter nemlig ud, og mens de unge selv har travlt med at læse op til eksamen, er mange forældre godt i gang med at planlægge, hvordan studenterkørslen og studenterfesten skal fejres.

Det kan dog være en udfordrende opgave at planlægge de mange arrangementer, og der er mange ting, som skal gå op i en højere enhed. Derfor er det en god ide at være velforberedt, lyder rådet fra cateringfirmaet Kokken & Jomfruen, der i mere end 50 år har leveret mad til de danske studentergilder. Og de kommer her med deres bedste råd til en god studenterfest- og kørsel:

1. Timing og tid

Hvornår skal festen stå? Det er det første, man skal beslutte. Mange familier fejrer studenten på selve dagen, hvor studenten springer ud, mens andre venter til weekenden, hvor flere måske kan deltage i festlighederne. Tidspunktet for fejringen vil ofte bero på en afvejning af studentens ønsker, og om der skal gæster med, som kommer langvejs fra. Valget af dato vil typisk have betydning for valg af mad og menu, lyder det fra Camilla Antonsen, Produktchef hos Kokken & Jomfruen. Det er derfor altid en god idé at overveje, om maden skal serveres i anretninger, buffet eller måske som en stående tapas, fortæller hun:

- Mange studentergilder har ofte en meget uformel struktur, hvor gæsterne snakker med hinanden på kryds og tværs. Hvis festen holdes på en hverdag, vil flere gæster måske ankomme løbende, og her egner en buffet sig godt. Vi kan også se, at flere serverer maden som en stående tapas, hvilket også lægger op til en uformel fest, hvor gæsterne kan gå rundt mellem de forskellige borde, siger hun og fortsætter:

- Til andre studenterfester, særligt dem som holdes i en weekend, vil det i højere grad være oplagt at servere en tre-retters-menu. Her har man typisk mere styr på, hvornår gæsterne ankommer, ligesom der kan laves en bordplan, når man ved, hvor mange der kommer. Ønsker man en mere uformel stemning, kan man bryde op ved at servere desserten som buffet, hvor gæsterne får mulighed for at tale med hinanden på kryds og tværs, lyder det fra Camilla Antonsen.

2. Gør det nemt

Med studenterhuen kommer som sagt både studenterfest og studenterkørsel, og det kan være svært at holde styr på alle festlighederne. Derfor kan det være en god idé at vælge løsninger, der sparer tid og kræfter. Ved at være ude i god tid og planlægge festlighederne sammen med studenten, sikrer man overskud på selve dagen, anbefaler Camilla Antonsen og nævner tre oplagte ting, som man med fordel kan gøre i forvejen:

- Bordpynt og service kan man sørge for i god tid, og mange butikker tilbyder pynt i lige netop den farve, huen har. Holder man festen i haven, skal der ikke mange balloner til at pifte det grønne op. Derudover kan man med fordel vælge engangsservice, hvis man vil lette både oprydning og opvask.

- Lav en punch – og husk isterninger. En punch er super nem at lave, og slukker tørsten hos mange gæster samtidig med, at værten har hænderne fri. Og sørger man for at have lavet isterninger i forvejen, vil der være mulighed for kolde drikke hele aftenen. Derudover har man også god mulighed for at være kreativ og pynte punchen med frugter, mynte eller andet tilbehør, så den bliver festlig.

- Forbered maden i forvejen eller bestil udefra. I kan overordnet set gøre det nemt ved at lave så meget som muligt i forvejen. Det meste mad kan jo enten fryses ned eller stå på køl, så det er nemt at anrette.

3. Tag imod hjælp

Vi kender det fra livets mange andre fester: Tiden går stærkt i festligt selskab, og pludselig er dagen omme. For at kunne nyde dagen bedst muligt sammen med studenten og gæsterne, kan det derfor være en god idé at alliere sig med nogle hjælpere, der kan sørge for, at det praktiske glider, så man ikke selv ender i køkkenet det meste af tiden:

- Det kan enten være bekendte, som ikke selv skal med til festen, en fælles aftale med den nærmeste familie og venner, som kender køkkenet, eller professionelle, anbefaler Camilla Antonsen, og fortsætter:

- Én gæst kan måske have til opgave at holde øje med, at der altid er drikkevarer, og en anden kan stå for at tage ud efter hovedretten. Fordeler man opgaverne, får alle nemlig bedre mulighed for at slappe af og nyde dagen. Og da der typisk er en afslappet stemning til mange studentergilder, så vil det være oplagt at trække lidt på familie og venner, når der skal ryddes op under og efter festen.

Om det er svendegilde, studenterfest eller kandidatgilde, der står for døren, er der stadig mulighed for at bestille mad til de kommende festligheder. På Kokken & Jomfruens hjemmeside kan du se det store udvalg af forskellige typer festmad fra 69,95 kr. pr. kuvert: https://www.kokken-jomfruen.dk/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst