annoncørbetalt indhold

Sublim sommer-gastronomi på havnen

Havnefronten i Aalborg byder i de kommende varme måneder på byens bedste sommerstemning. Både når det gælder hygge i Jomfru Ane Parken, legende børn på sportspladsen eller sublime sanseoplevelser hos Restaurant Fusion.

Aalborgenserne trækker i den grad udendørs, når de varme måneder melder sig, og sommerstemningen blomstrer i byen. Det mærker man især på Aalborg Havnefront, hvor græsset i den lille Jomfru Ane Park næsten ikke kan ses for mennesker, og hvor børn og voksne gerne tager en frisk dukkert i havnebadet.

Sommeren bydes også velkommen - både indendørs og udendørs - hos Restaurant Fusion, der med sin beliggenhed lige ud til vandet er et af Aalborgs førende spisesteder, når det gælder smuk udsigt og ekstraordinære madoplevelser:

- Vi har i år lagt os i selen for at sammensætte et menukort med friske, rene smage. Blandt andet serverer vi tartar på søde rejer med ørredrogn marineret i soja og saltet søtang. Som hovedret kan du sætte tænderne i dansk sommerbuk, og som dessert kan du eksempelvis vælge yuzo, der er en meget frisk asiatisk citrusfrugt, med passionssorbet til, fortæller Kim Holmsgaard Toft, der er restaurantchef hos Fusion.

Nye cocktails til tørstige sommergæster

Som et ekstra led i sommerforberedelserne har Restaurant Fusion i år udviklet et helt nyt cocktailkort, der både byder på gamle kølige klassikere og forfriskende nye signaturcocktails af egen kreation.

Ifølge Kim Holmsgaard Toft er tilgangen til både mad og cocktails den samme; nemlig at smagene skal være rene, friske og gennemskuelige:

- Smagene skal ikke være et miskmask af alt muligt, og så må de meget gerne byde på noget, som folk ikke nødvendigvis har smagt før, siger han og fortsætter:

- Vi udfordrer gerne vores gæster på nye smage, og når vores cocktails kombineres med maden, skulle det gerne matche og give mening. Det lader heldigvis til, at gæsterne er enige i det - for deres reaktioner har allerede væres særdeles positive.

Udendørs lounge-stemning

For at kunne tilbyde gæsterne sommerstemning både indendørs og udendørs har Restaurant Fusion indrettet et lille uformelt lounge-område foran restauranten langs havnekajen.

Her kan forbipasserende gæster slå sig ned i de blødere møbler og drikke et glas vin eller en cocktail, inden turen går videre. Og netop gæster med forskellige ønsker og behov sætter restauranten en ære i at imødekomme:

- Her er alle velkomne, hvad enten det er til et enkelt glas på havnekajen eller gourmet i restauranten. Vi oplever i det hele taget, at vores gæster er meget forskellige. Vi møder alt lige fra børnefamilier til erhvervskunder, og vi sætter stor pris på at kunne levere den mere formelle oplevelse til forretningsmiddagen, mens børnefamilien kræver en anden nærværende oplevelse, der er mere nede på jorden, siger Kim Holmsgaard Toft.

Kim Holmsgaard Toft serverer vin til et selskab

Kim Holmsgaard Toft serverer vin til et selskab

Populært sted for private fester

Standardløsninger er ikke den foretrukne tilgang, når Fusion skal tage hånd om restaurantens gæster. Ifølge Kim Holmsgaard Toft er målet i stedet at tilpasse det enkelte arrangement til gæsterne, og det beskriver han som en af grundene til, at Fusion ofte bliver valgt som ramme for private arrangementer:

- Vi går meget op i, at gæsterne får tingene, som de gerne vil have det, hvad enten der er tale om et cocktail-arrangement eller en fire-retters gourmetmiddag med eksklusive vine.

- Vi har dog nogle standarder, vi ikke går på kompromis med. Det handler primært om, at kvaliteten af de råvarer vi køber ind skal være i top. Så i forhold til kvalitet er vi ret kompromisløse - men vores erfaring er også, at det giver glade gæster, konstaterer han.

På menuen til arrangementer er blandt andet sashimi af laks, tun og yellowtail

På menuen til arrangementer er blandt andet sashimi af laks, tun og yellowtail

Plads til alle på havnefronten

Aalborg havnefront skaber nogle enestående rammer for Restaurant Fusion, som netop er placeret få skridt fra vandkanten. Det gælder både, når sommersolen brager ned over havnekajen, og når himmel og hav står i ét og skaber sit eget dramatiske maleri uden for de store panoramavinduer.

Men havnefronten rummer også andre spisesteder, som alle ønsker at sætte fokus på mad og drikke af høj kvalitet. Derfor er en række restauranter med byens bedste beliggenheder på havnefronten gået sammen om et samarbejde under navnet "Spis på havnefronten".

Samarbejdet tæller i alt fem restauranter; herunder Prinses Juliane, Restaurant Jørn, Musikkens Spisehus, Bisto V og naturligvis Restaurant Fusion. Målet er at inspirere endnu flere aalborgensere til at hænge ud på havnekajen og nyde de kulinariske tilbud:

- Vi er rigtig glade for vores samarbejde mellem de forskellige spisesteder. Det giver os anledning til at overveje, hvordan vi kan få endnu flere mennesker ned på havnekajen, og det giver os indsigt i de andre restauranter og de mennesker, der står bag.

- Og jeg er ret sikker på, det har gjort en forskel. Der er meget mere liv på havnen i dag, end der var for få år tilbage. Så mon ikke folk i højere grad er klar over, at havnefronten er et sted for alle, lyder det afsluttende fra Kim Holmsgaard Toft.

Samarbejdet mellem de fem restauranter består blandt andet af en række arrangementer, som eksempelvis har budt på cocktailevent og et fælles kokketræf, der blev udsolgt på kun tre timer.

Du kan læse mere om juni måneds menukort og bestille bord på restaurantens hjemmeside: https://restaurantfusion.dk/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.