annoncørbetalt indhold

Flere og flere vil skifte bank, men Susanne kan ikke undvære Jørgen

Ifølge en undersøgelse fra Voxmeter er flere og flere af os utilfredse med vores bank. Når Susanne Hove Kristoffersen alligevel har været kunde i sin bank siden barndommen, skyldes det en ganske særlig relation til sin bankrådgiver.

 <i>Foto: Jens Kr. Vangsgaard</i>

Foto: Jens Kr. Vangsgaard

- Vi har faktisk hængt på hinanden, siden jeg gik i 7. klasse og fik min første konto. Jamen, hvad skulle jeg have gjort uden dig gennem alle de år, Jørgen?

Sådan spørger Susanne Hove Kristoffersen smilende sin bankrådgiver Jørgen Lind fra Sparekassen Thy. De sidder hjemme hos Susanne og hendes mand Jesper og snakker om parrets privatøkonomi og drømme for fremtiden. Jørgen har rådgivet Susanne lige fra hun var ung og under uddannelse, til hun mødte Jesper, og de skulle have hus, børn og bil samt forsikringer og pension. Nu er han på pletten igen.

- Jeg føler altid, han har været der for os. Om det har været omlægning af lån eller snak om renovering, så er der tid og plads til en snak. Det er en kæmpe lettelse at have Jørgen på sidelinjen, når den slags beslutninger skal træffes, fortæller Susanne.

Den relation er det imidlertid langt fra alle, der har med deres bankrådgiver, viser en undersøgelsen fra analyseinstituttet Voxmeter. Her kan man læse, at flere og flere privatkunder overvejer at skifte bank. Det skyldes ifølge undersøgelsen blandt andet tidens pressede økonomi, der skaber et anstrengt forhold mellem banker og deres kunder.

 <i>Foto: Jens Kr. Vangsgaard</i>

Foto: Jens Kr. Vangsgaard

- Altså jeg er kunde hos Sparekassen Thy, men jeg tænker nok mest sådan på det, at min bank hedder Jørgen. Vi har hans direkte nummer, vi tør stille alle de dumme spørgsmål, og vi ved, at vi kan regne med at få hans ærlige og kvalificerede meninger. Det betyder noget, siger Susanne.

Jørgen sidder overfor hende og smiler stort:

- Jeg labber det i mig! Det er da vildt dejligt at høre. Det er også en ære, jeg ikke tager for givet, at få den tillid. Når Susanne og Jesper ringer, så kan vi komme lige til sagen, for vi kender hinanden rigtig godt. Det er fedt både for mig og for dem, så jeg synes jo den slags relation burde være helt standard. Det er bare ikke tilfældet i mange banker, og det hører vi jo tit om fra nye kunder, fortæller han.

Kunder føler sig til besvær

Undersøgelsen af Voxmeter viser, at hele 31,5 % af alle privatkunder – svarende til omkring 1,5 mio. personer – på tværs af landets 20 største banker overvejer at skifte bank. De mest loyale kunder i undersøgelsen kan imidlertid findes hos Sparekassen Thy, hvor ganske få af de adspurgte overvejede at flytte.

Det resultat tror Jørgen er et udtryk for sparekassens fokus på at stå til rådighed for kunderne.

- Vi holder fast ved tilgængeligheden. Vi er klar over, at nogle beslutninger skal træffes hurtigt, så vi vender altid hurtigt tilbage. Og så betyder det noget med et direkte nummer til sin rådgiver, når der skal træffes store valg i livet, og man har brug for rådgivning, siger Jørgen og fortsætter:

- Rigtig mange har ikke nogen relation til deres rådgiver, og det er jo virkelig ærgerligt.

 <i>Foto: Jens Kr. Vangsgaard</i>

Foto: Jens Kr. Vangsgaard

Det har Susanne og Jesper til gengæld, og derfor kan Jørgen både give dem den rådgivning, de efterspørger – men også fortælle om muligheder i parrets økonomi, som de ikke nødvendigvis selv kan se.

- Vores ønsker og behov ændrer sig med tiden, og der er Jørgen god til at gøre opmærksom på ting, der kan være fornuftige for os at overveje. Så snakker vi om det, og han præsenterer os for muligheder. Det er jo ikke sådan, at vi bare gør alt, hvad han siger, men han kender vores økonomi bedre end nogen anden, så hans idéer er tit ret gode, siger Susanne og ler.

- Ja, kan du huske første gang, I skulle købe hus? Det var især dig, Susanne, der var utrolig nervøs, fortæller Jørgen og fortsætter:

- Du spurgte ”har vi nu råd til det her, Jørgen? Gør vi nu noget, der kan skade os senere?” Med mit kendskab til jeres økonomi og den måde, I lever jeres liv på, kunne jeg forsikre jer om, at I godt kunne købe huset. Det kan jeg huske vi brugte lang tid på, fordi det var en stor beslutning. Det gik da ret godt, siger Jørgen og kigger sig smilende omkring.

Tilgængelighed og nærvær

I dag har Sparekassen Thy hovedsæde i hjertet af Thisted med 13 filialer fordelt fra Frøstrup i nord til Herning i syd. Herfra rådgiver de ca. 50.000 privatkunder bosat over hele landet.

Ligesom Susanne Hove Kristoffersen har mange af bankens kunder været hos dem i rigtig lang tid, og det er de stolte af. Den gode relation til kunderne er nemlig højt skattet og bliver aktivt prioriteret i Sparekassen Thy.

- Vi vil ikke proppe noget ned i halsen på nogen, men som Susanne siger giver vi god rådgivning om de muligheder, der er både på kort og lang sigt. Kunderne forventer bare vores tilgængelighed og nærvær, så det er det, vi ligger vores fokus på at give dem, fastslår Jørgen.

Hos Sparekassen Thy har man mulighed for at vælge den privatrådgiver, man føler den bedste kemi med. Man får sin rådgivers direkte telefonnummer, så man altid kan kontakte ham eller hende, når man har brug for rådgivning eller blot et overblik over sin økonomiske situation.

Det er netop relationen til lige præcis Jørgen i Sparekassen Thy, der gør at Susanne og Jesper ikke regner med at skifte bank lige foreløbig:

- Nej, vi går ingen steder. Det er ikke lige planen. Vi kan sørme ikke undvære Jørgen, slutter Susanne.

 <i>Foto: Jens Kr. Vangsgaard</i>

Foto: Jens Kr. Vangsgaard