annoncørbetalt indhold

Svøm med en haj

Nordsøen Oceanarium giver dig nu muligheden for at stå ansigt til ansigt med Nordsøens jægere

Hvem har ikke drømt om frit og ubesværet at dykke ned til bunden af havet og opleve både rov- og byttedyrene helt tæt på?

Nu har du muligheden. Nordsøen Oceanariums nye satsning "Big Ocean Window" er en 73,5 kvadratmeter interaktiv skærmvæg, Skandinaviens største af sin slags.

Nordsøens Jægere er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen. Ved at gå på opdagelse i den spændende fortælling om fødekæden, vil man stå ansigt til ansigt med både rovdyr og byttedyr mellem kysten, det lave vand og det dybe hav. Her vil man opleve, hvordan alle havets organismer er indbyrdes forbundne i fødekæden - fra mikroskopiske planktonorganismer til kæmpestore hajer og hvaler.

Via mindre spillekonsoller kan du interagere med den store skærm og blive til en makrel, som bevæger sig rundt i det farefyldte hav på jagt efter føde.

Via "Big Ocean Window" vil du både kunne se og samtidig blive klogere på både kæmpe hvaler, farlige hajer i naturlig størrelse og store fiskestimer, der bevæger sig frit som i det åbne hav. Her kan du opleve finhvalen, der med en længde på 18 meter glider majestætisk forbi, se spækhuggere jage og nyde synet af sildestimernes undervandsdans, når de forsøger at undgå rovdyrene.

- Livet i havet udfolder sig i en verden, der sammenlignet med landjorden er meget anderledes og svært tilgængelig. Rejser hertil kræver særligt udstyr, og kun få kommer på nært hold af havets mysterier og spændende livsformer. Med Nordsøens Jægere vil Nordsøen Oceanarium gøre havets verden nærværende for alle samt inspirere til efterfølgende at bevæge sig ud i den virkelige natur, siger dykker og formidlingschef Simon Madsen og fortsætter.

- Vi glæder os til at slå dørene op for en anderledes udstillingsoplevelse, hvor vi ved hjælp af nye unikke akvarier, tekniske installationer og scenografi formidler fødekædens led og deres samspil med hinanden, siger Simon Madsen.

Nuttede sæler og klumpfisk

Men Nordsøen Oceanarium stopper ikke her: Flere store nyheder er klar til sommerens mange gæster. Blandt andet har Nordsøen Oceanarium netop hentet en lille, nuttet klumpfisk på bare fem kilo.

Også en helt ny involverende udstilling om sæler venter. Her udfordres du også i at holde vejret som en sæl, øve dig i at være sælpasser, føle dig frem og jage som en sæl.

Du kan også lære om sælernes rolle i Nordsøens fødekæde, sælernes fantastiske levevis og jagtmetoder. Alt sammen indrammet af vores levende sæler i det store udendørs bassin og i den lange undervandstunnel, ny scenografi og 3D-effekter, samt masser af lærerige og interaktive oplevelser i udstillingsområdet under Sælariet.

Udstillingen har været omkring tre år undervejs, så alle involverede ser frem til endelig at kunne lukke gæster ind til en oplevelse ud over det sædvanlige.

- Vi brænder for hele tiden at gøre folk klogere på Nordsøens liv på en spændende måde - og det lever den nye udstilling, Nordsøens Jægere, til fulde op til. Vi glæder os utrolig meget til at se både begejstring og spænding i børn og voksnes øjne, siger Simon Madsen.

En udviklingsgruppe bestående af biologer, formidlere, arkitekter og grafikere har arbejdet med udvælgelse og udvikling af de mange idéer til udstillingen. Takket være millionstøtte fra Nordea-fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond samt Vækstforum Nordjylland kan Nordsøen Oceanarium realisere den store nyhed.

Her kan du se visualiseringen af Skandinaviens største interaktive skærm, Big Ocean Window:

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.