annoncørbetalt indhold

Tag med til Nordjyllands hyggeligste familiemarked

Både børn og voksne kan glæde sig til fire dage med kræmmermarked, tivoli og masser af folkekære musikere, når Sindal Marked afvikles for 32. gang i Kristi himmelfartsferien.

Der bliver masser af sjove aktiviteter til Sindal Marked, som afholdes fra den 30. maj til den 2. juni. Hele familien kan være med, når det nordjyske familiemarked traditionen tro slår dørene op til en række spændende aktiviteter og koncerter i Kristi himmelfartsferien:

- Vi gør meget ud af at lave et program, som rammer hele familien. Igen i år kan markedsgæsterne glæde sig til alt lige fra tivoli og kræmmermarked til masser af musik i markedsteltet, fortæller Henrik Pedersen, der er talsmand for Sindal Marked.

Traditionens tro

Sindal Marked har eksisteret i intet mindre end 32 år, og med tiden er der opstået en række traditioner, som der værnes om. For eksempel markeres åbningen af Sindal Marked altid torsdag morgen med et optog fra Torvepladsen i byens centrum til markedspladsen:

- Optoget ledes af en hestevogn med formanden for Sindal Marked, Bjarne Pedersen, samt formændene for Sindal Rideklub og Sindal Idrætsforening. De har selskab af Sindal Blæserne, der musicerer undervejs. Langs ruten plejer både gående og cyklende borgere at støde til, ligesom mange ser optoget fra deres hjem. Festlighederne begynder allerede her for en stor del af byen, fortæller Henrik Pedersen.

Når optoget har fundet vej til markedspladsen, fortsætter både traditioner og festligheder. Klokken 9.45 erklærer borgmester Arne Boelt markedet for åbent med en officiel tale, hvorefter det er tid til årets sildebord. Mellem 10.00-11.00 kan markedsgæsterne nemlig dykke ned i det populære, gratis tag selv-bord med sild og rugbrød i lange baner.

Torsdag aften er der endnu en tradition på programmet. I 25 år har det folkekære dansktop-band Kandis sat gang i festen i markedsteltet, når mørket falder på efter årets første markedsdag – og i år er ingen undtagelse. Markedsgæsterne kan desuden glæde sig til at opleve John Mogensen Jam, Tørfisk og Ib Grønbech. Sidstnævnte lukker som vanligt Sindal Marked søndag eftermiddag fra klokken 14.00-16.00.

Aktiviteter for hele familien

En af hovedattraktionerne ved Sindal Marked er kræmmermarkedet. Omkring 150 stadeholdere sælger alt fra gamle ølkasser til havetraktorer, så der er gode muligheder for at gøre et kup. På markedspladsen kan de besøgende desuden opleve et børnevenligt tivoli, som blandt andet har karruseller og radiobiler samt Sindal Markeds tombola:

- Der er nogle rigtig fine præmier i årets tombola. Særligt hovedpræmien på 40.000 kroner til Erling Christensen Møbler, mener jeg, der er et lod værd. Og uanset om man er heldig eller ej, giver et lod god samvittighed. Overskuddet fra tombolaen går nemlig ubeskåret til Sindal Rideklub og Sindal Idrætsforening lige som alt andet overskud fra Sindal Marked. Det gør en kæmpe forskel for byens foreningsliv, og vi er taknemmelige for, at markedsgæsterne har lyst til at støtte vores lokalsamfund, lyder det fra Henrik Pedersen.

Sidste år modtog Sindal Rideklub og Sindal Idrætsforening hver 190.000 kroner fra Sindal Marked.

Lokale ildsjæle

I løbet af markedsdagene hjælper op mod 600 frivillige til med alt fra salg af pølser og øl til oprydning og parkeringsvejledning. Og det er ikke kun i løbet af Kristi himmelfartsferien, at de frivillige bruger kræfter på Sindal Marked – de hjælper også til i ugerne op til markedet, hvor telte og borde skal sættes op, og i dagene efter markedet, hvor pladsen atter skal tømmes:

- Uden de fantastiske frivillige kunne Sindal Marked ikke eksistere. Vi er en uafhængig forening, som hvert år donerer vores overskud til lokalsamfundet. Det betyder, at vi har brug for alle de frivillige hænder, vi kan få, for at stable et marked på benene. Heldigvis oplever vi år efter år, at rigtig mange har lyst til at bruge tid og kræfter på Sindal Marked, fortæller en taknemmelig Henrik Pedersen og slutter af:

- Mange af de frivillige har hjulpet til siden det første marked i 1987. Det betyder også, at der naturligt nok er ved at ske et generationsskifte i den lille familie af frivillige. Vi oplever heldigvis, at mange af de unge indbyggere i Sindal også gerne vil bidrage til lokalsamfundet, så nu kan de ældre indbyggere trygt give fanen videre.

Du kan se det fulde program for Sindal Marked online på www.sindalmarked.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.