annoncørbetalt indhold

Tjek prisen: Betaler du for meget for dit Bredbånd?

Der kan være en stor besparelse i vente ved at tjekke prisen på dit internetabonnement

Tekst til billede 1

Tekst til billede 1

Der kan være en stor besparelse i vente ved at tjekke prisen på dit internetabonnement

Prisen på bredbånd er ofte udsat for ændringer, derfor kan du som forbruger have mange penge at spare, hvis du husker at lave et simpelt pristjek på dit internetabonnement engang imellem.

Over den sidste håndfuld år har internet streaming langsomt erstattet tv-forbrug, hvilket har medført et større behov for hurtige og stabile internetforbindelser. Dette har resulteret i priskrig og hård konkurrence om forbrugerne, hvilket betyder, at man i dag kan få en god bredbåndsforbindelse for helt ned til 199 kr./mdr.

I midten af 2014 kunne blot 1,8% af fastnet bredbåndsabonnenter levere en forbindelse på mindst 100 Mbit/s download hastighed. Ifølge telestatistikken fra Energistyrelsen er dette tal i dag, tre år senere, vokset til 88%.

Tekst til billede 2

Tekst til billede 2

En mindre besparelse kan hurtigt spare dig for mange penge

Eftersom abonnementspriserne angives pr. måned, så kan en lille besparelse hurtigt løbe op i mange penge. Har du ikke skiftet internet eller tjekket op på prisen i et stykke tid, så kan tidens udvikling have resulteret i en større potentiel besparelse.

- Vi håber at danskerne husker at gennemgå deres abonnementsbaserede udgifter én gang eller to om året. En ganske lille besparelse på blot 50 kr./mdr. løber alligevel op i 600 kr. på årsbasis, siger Mark Andersen fra sammenligningssiden TjekBredbånd.dk.

En analyse TjekBredbånd har foretaget viser, at 40% besøger siden netop med henblik på at finde en billigere pris på bredbånd. Dette tyder på, at danskerne er prisbevidste og holder øje med markedet i stedet for blot at vælge den nemmeste løsning.

- Forbrugerne har gode vilkår på markedet i dag og som en ekstra service er mange bredbåndsudbydere begyndt at tilbyde opsigelse af dit gamle abonnement, så du kan skifte udbyder endnu lettere, forklarer Mark Andersen.

Tekst til billede 3

Tekst til billede 3

Hvilken reel hastighed leverer udbyderen?

Selvom de fleste abonnementer i dag markedsføres med en enkelt hastighedsangivelse, så kan bredbåndhastigheder svinge ganske meget afhængig af din bopæl. Hvis du vil vide præcist hvilken hastighed en bestemt leverandør kan levere på din adresse, skal du besøge deres hjemmeside og oplyse din adresse.

Du skal være klar over dine behov og hvor høj hastighed du har brug for. Er du i tvivl om hvor hurtigt dit nuværende internet er, så kan du benytte en online hastighedstest til at måle dette.

Lokale forbehold kan betyde, at du kan få et mere stabilt internet hos en bestemt udbyder. Eksempelvis kan der være lagt fiber, hvor du bor eller der kan være etableret en rabataftale gennem den lokale antenneforening.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.