annoncørbetalt indhold

Unikke huse er nøglen til byggefirmas succes

Interessen for nybyg er en eksponentiel stigende kurve, og hos byggevirksomheden Hybel i Aalborg udvikler de unikke løsninger til deres kunder. De har aldrig bygget to ens huse, og fortæller desuden, at nybyggeri også er indenfor rækkevidde for den gennemsnitlige husstand.

Foto: Hybel.

Foto: Hybel.

Når det gælder nybyggeri, er der rigtig mange ender der skal mødes førend huset står klar til beboelse. Der skal blandt andet findes en grund, installeres inventar og så skal der spartles i store mængder.

Det ved de alt om hos byggevirksomheden Hybel, der består af specialister med stor erfaring i parcelhusbranchen. Hybel er landsdækkende, og består af 4 afdelinger fordelt på Jylland og Sjælland. I den nordjyske afdeling på Hobrovej i Aalborg har afdelingschef Nikolaj Schütt Clausen sin daglige gang, og han fortæller, at Hybel ikke arbejder ud fra de klassiske typehuskoncepter fra tidligere, men i stedet arbejder efter at levere “lige din type hus,” som altså er et unikt produceret hus til hver kunde:

- Tegnestuen er den største enhed her i huset, fordi det er tegnerne der får drømmene til at blive konkrete og visuelle. De tegner huset helt fra bunden, og uanset om den grund, nybyggerne har forelsket sig i, er trekantet eller med hældning, kan de altid se kreative og intelligente løsninger på de udfordringer der eventuelt kunne opstå i en tegneproces, fortæller Nikolaj Schütt Clausen, afdelingschef hos Hybel i Aalborg.

Det er meget almindeligt, at en grund er alt andet end flad og nem at arbejde med, idet at de flade og ukomplicerede jordarealer omkring byerne allerede er blevet udstykket for år tilbage. Nikolaj Schütt Clausen fortæller, at husets placering er en vigtig faktor for kunderne, hvor placering i forhold til sollys, udsigt, vindforhold, støj og indkigsgener er ting, der bliver taget højde for, når der tegnes.

Netop derfor har tegnestuen også en rigtig stor rolle hos Hybel, idet de sørger for at tegne huset ind på den bedste mulige beliggenhed for den enkelte kunde. En beliggenhed som er forkert for én familie, kan være helt rigtig for en anden, idet prioriteringerne er vidt forskellige.

En individuel løsning fra tegnestuen. Foto: Hybel

En individuel løsning fra tegnestuen. Foto: Hybel

Nybyggeri til den gennemsnitlige familie

Hybel gør det rigtig nemt at samarbejde om sådan et stort projekt, som nybyggeri jo er. De har aftaler med mange faste håndværkere og samarbejdspartnere, som kan hjælpe med valg af klinker, inventar og hvidevarer. Når kontrakten er underskrevet, skal kunderne arbejde intenst på projektet i nogle måneder sammen med byggerådgiver og tegnestue, hvorefter det afleveres til en byggeleder, som sørger for at realisere drømmen og bygge huset.

Desuden fortæller afdelingschef Nikolaj Schütt Clausen, at de faktisk ser flere og flere gennemsnitlige, danske familier, der overvejer nybyggeri. Han uddyber og siger:

- Der er rigtig mange almindelige, danske husstande der betragter nybyggeri som en rigtig god investering. Omkostningerne på et ældre hus, der har skavanker er højere, hvor et nybygget hus ikke skal vedligeholdes i de første 10 år. Prisen ender faktisk rigtig ofte nogenlunde det samme sted.

- Priserne er efterhånden så tæt på hinanden, men ved nybyggeri får man tilmed den bonus, at man ikke skal bekymre sig om nyt tag, opvarmning eller at spare op til et nyt køkken - for man har selv valgt det hele fra starten af, siger Nikolaj Schütt Clausen.

Koncentrerede byggerådgivere og tegnere hos Hybel i Aalborg. Foto: Hybel.

Koncentrerede byggerådgivere og tegnere hos Hybel i Aalborg. Foto: Hybel.

Hvordan begår man sig som nybygger hos Hybel?

Allerede ved første kontakt til Hybel, bliver man tilknyttet en byggerådgiver, som følger processen hele vejen til efter overdragelsen af nøglerne til huset. I alt samles der et team på tre, som består af yderligere en tegner og en byggeleder, som begge er fast tilknyttet til projektet sammen med byggerådgiveren.

Det første møde vil typisk foregå på Hybels kontor i et af de lækre mødelokaler, hvor I, sammen med byggerådgiveren, gennemgår muligheder og udfordringer ved den valgte byggegrund, størrelsen på huset, materialer og arkitektur. Det er et møde på 2-3 timer, hvor drømmene får frit spil og alle de gode idéer skal trækkes ned på jorden og gøres konkrete og bygbare. Få i øvrigt inspiration til eksempler på kreative planløsninger i Hybels eget katalog .

På den måde har byggerådgiveren en rigtig god idé om, hvordan huset skal se ud. Det er herefter byggerådgiverens opgave at fungere som sparringspartner og projektleder, således at alle de idéer, der bliver brainstormet på første møde, kan blive gjort til virkelighed eller kasseret.