annoncørbetalt indhold

XL-BYG Elling Gruppen udvider lageret for at følge med efterspørgslen på gratis levering

XL-BYG Elling Gruppen, der består af fire tømmerhandler/byggecentre i hhv. Elling, på Læsø, i Tårs og senest i Hjørring, tilbyder gratis levering fra lager i hele Vendsyssel, og de har nu udvidet kapaciteten for at følge med den stigende efterspørgsel blandt nordjyske håndværkere og boligejere.

2020 har for mange stået i håndværkets tegn og betydet renovering i hjemmet. Det har de kunnet mærke hos de fire tømmerhandler i XL-BYG Elling Gruppen, hvor en stigende efterspørgsel på byggematerialer har defineret året og nu betyder, at de har udvidet deres lager med yderligere 3500 kvadratmeter.

- Vi udvider for at imødekomme vores kunders behov. Når vi er lagerførende af mange varer, kan vi tilbyde en hurtigere leveringstid – og ofte en skarpere pris – og det betyder meget for vores kunder, lyder det fra Torben Svendsen, der er en af indehaverne af XL-BYG Elling Gruppen.

De fire tømmerhandlers tilbud om gratis levering fra lager i hele Vendsyssel er en af grundene til den store interesse:

- Vi er fire lokalt ejet og lokalt drevet virksomheder. Vi går langt for vores kunder, og vi ser tilbuddet om gratis levering som muligheden for at understøtte aktivitetsniveauet hos de nordjyske byggepladser og boligejere, der er i gang med at bygge og renovere.

Selvom tilbuddet om gratis levering ikke er et nyt koncept for firmaet, mener Torben Svendsen, at nordjyderne nu har taget samarbejdet på tværs af de fire byggecentre til sig. Et samarbejde som blandt andet har resulteret i hurtig og gratis levering til både professionelle og private aktører i hele regionen.

- Dag til dag-leveringen er gratis for professionelle, og uanset om de bestiller en palle tagsten eller en pakke skruer, så har de dem dagen efter uden fragtomkostninger. Vores eneste forbehold er, at vi ikke leverer om natten, da vi ikke vil risikere, at varerne aflæsses uhensigtsmæssigt. Til private lover vi at levere små ordrer gratis inden for fem arbejdsdage – skal det hurtigere frem, kan det naturligvis også lade sig gøre mod et mindre tillæg, fortæller Torben Svendsen.

20 mand og ”digitale lastbiler” i Team Ud giver fleksibilitet

Tilbuddet om gratis levering i Vendsyssel har betydet en omstrukturering hos XL-BYG Elling Gruppen med ansættelsen af flere medarbejdere i det, de kalder Team UD – altså det team, der håndterer pakning og udkørsel af varerne. Størstedelen af kørslen foregår fra XL-BYG i Elling, der dermed fungerer som distributionscenter for Læsø, Tårs og Hjørring. For at leve op til den hurtige levering har Elling Gruppen i alt 10 lastbiler på landevejene i det meste af Nordjylland inkl. Læsø.

- Vi gør brug af et IT-styringssystem til at planlægge turene rundt i landsdelen, hvor alle i virksomheden har det fulde overblik over, hvor mange ture der er planlagt den pågældende dag i de forskellige retninger. Det er oplysning om ordrer, indhold og forventet leveringstid, og der bliver lagret et foto af de leverede varer, som chaufføren uploader ved leveringen. Takket være dette system samt GPS-overvågning af bilerne – og ikke mindst særdeles dygtige medarbejdere – er det for det meste muligt for os at tilbyde leveringer helt efter kundens ønsker, fortæller Torben Svendsen

Leveringen til professionelle byggepladser er tilpasset, så leveringerne ankommer enten morgen, formiddag eller i løbet af dagen afhængigt af kundens ønske og bestillingstidspunktet. Det sikrer endnu større fleksibilitet, men det betyder også, at der i tømmerhandlen bliver pakket bestillinger fra 05.00 til 20.00 alle hverdage.

- Fleksibilitet er nøgleordet for os, fordi det er vigtigt for vores kunder, at de kan stole på vores levering og service. For fortsat at være attraktive over for kunderne har vi derfor udvidet lagerpladsen i Elling med yderligere 3500 kvadratmeter. Derved har vi plads til markant flere varer, og vi minimerer de interne vareflytninger, så omkostningerne holdes nede, og konkurrencekraften øges, afslutter Torben Svendsen.

Lokalt ejet – og lokalt forankret i Nordjylland

Hele det grønne område dækkes dagligt.                                                 Det orange mandag og onsdag, med mindre der er tale om hele læs.

Hele det grønne område dækkes dagligt. Det orange mandag og onsdag, med mindre der er tale om hele læs.

XL-BYG Elling Gruppen består af XL-BYG i Elling, Læsø, Tårs og Hjørring og er ejet af Kristian Nielsen og Torben Svendsen samt Torbens tre børn, hvor sønnerne Rasmus og Lasse også arbejder i firmaet. At være lokalt ejet og lokalt forankret betyder meget for ejerne, der nu er 2. og 3. generation.

XL-BYG Elling Tømmerhandel A/S blev startet i 1966 af Torbens far, Egon Svendsen. Læsø kom med i familien i 2012, Tårs i 2013 og Hjørring blev nyetableret i 2020. Der beskæftiges i alt omkring 100 dygtige fagmedarbejdere, der hver dag arbejder seriøst for at yde branchens bedste service.

Du kan finde mere om XL-BYG Elling Gruppen her: www.etas.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.