annonce

Sådan kan parterapi hjælpe jer

Der kan være mange årsager til, at I overvejer at begynde på parterapi. Nogle gange kan det skyldes kommunikationsproblemer, hvor I bliver frustrerede på hinanden, og det ender måske med, at små emner bliver til store diskussioner.

Der kan også være problemer med sexlivet, hvor I måske sjældent eller aldrig har sex. Der kan med årene hurtigt gå praktiske gøremål i jeres forhold, og der er ikke længere den sammen “du-og-jeg” tid. Hvis noget af dette lyder bekendt, så kan Couples Therapy måske være gavnligt for jer.

Hvad kan parterapi hjælpe med?

Parterapi kan hjælpe med mange af de udfordringer, der kan opstå i et parforhold. Der er dog ingen magisk løsning, som kan redde alle forhold. Parterapi kræver ærlighed fra alle, som deltager i det, for hvis jeres terapeut ikke kender de rigtige omstændigheder, så kan han eller hun have svært ved at hjælpe jer. Parterapi kan hjælpe jer med at løse jeres konflikter, før de ender med at forårsage uoprettelige skader på jeres parforhold.

Parterapi kan hjælpe til at styrke jeres forhold. Blandt andet ved at en neutral rådgiver giver jer konkrete værktøjer og teknikker til jeres situation. Couples Therapy kan hjælpe med at fjerne tanker om et muligt brud, genskabe en gnist, give jer bedre kommunikation, få et bedre sexliv og at få styrket jeres indbyrdes tillid. Couples Therapy og rådgivning udstyrer jer med de redskaber, som i har brug for til at bearbejde de udfordringer I står overfor.

Hvad kan målene for parterapien være?

Der kan være mange formål ved at gå i Couples Therapy, men nogle af de mål, som man kan sigte hen i mod som par kunne fx være hjælp til at identificere negative mønstre, som er med til at hæmme venskabet med din partner. At stoppe med at bebrejde hinanden, så I kan arbejde jer igennem jeres problemer sammen uden at have magtkampe.

Det kunne også være at stoppe modstridende verbal kommunikation. Eller at lære at øge jeres intimitet, respekt og hengivenhed. At genkende de skadelige cykliske mønstre, som kommer i jeres forhold. At reparere et forhold efter et tillidsbrud, samt mange andre mål. Målene afhænger af, hvad I har brug for i jeres forhold.

Metoder ved parterapi?

Parterapeut er i Danmark ikke en beskyttet titel, så derfor vil en parterapeut vil oftest være en psykolog, psykoterapeut, sexolog eller parcoach, der har taget kurser eller en privat parterapi uddannelse, og derved specialiseret sig i parforhold og relationer samt kommunikation og kærlighed. Nogle af de metoder, som bliver brugt i parterapi er imago terapi, emotionelt fokuseret parterapi eller parcoaching.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;