Alle børn har ret til en mor eller en far under sygdom

Af Pernille Christensen, på vegne af kommunalpolitisk baggrundsgruppe Enhedslisten, Frederikshavn-Læsø, Græsvangen 7, 9300 Sæby pelars8@gmail.com

Ethvert barn har ret til mor eller far ved sygdom!

Enhedslisten Frederikshavn-Læsø bakker op om dette fremsatte borgerforslag til Folketinget, vedrørende ændring af lovgivningen om ret til pasning af sygt barn ved almen sygdom. I skrivende stund har forslaget indsamlet 47430 underskrifter ud af 50000. Derfor er der fortsat behov for din underskrift.

Uddrag af borgerforslaget: Der foreslås en ændring, som læner sig op ad lovgivningen i Sverige hvor forældre op til barnet er 12 år, har ret til at passe deres barn til det er raskt ved almen akut opstået sygdom. Forælderens fravær grundet barnets sygdom er i Sverige uden løn, men forælderen får i stedet en kompensation på knap 80 procent af dagpengesatsen, som bliver betalt af Försäkringskassan, der er ejet af staten, og som lønmodtagere og arbejdsgivere betaler til. En lignende ordning foreslås indført i Danmark på tværs af erhverv og overenskomster.”

”Lovgivningen tilgodeser således ensidigt arbejdsmarkedets behov frem for børns behov for omsorg under sygdom. Som medarbejder, melder man sig syg og skal først komme på arbejde, når man igen er rask. Sygdom hos medarbejderens barn får dog kun plads til at vare én dag! Men når børn rammes af de gængse infektionssygdomme som ofte ses hos børn - særligt i deres år før skolealderen - strækker sygdommen sig oftest over mere end én sygedag.”

Der er behov for en ændring på dette område, således at børnefamilier ikke skal frygte sygdom ved deres børn grundet deres arbejde og samtidig faktisk har rettigheden, til at være hjemme med deres barn til sygdommens afslutning.

Borgerforslag findes på www.borgerforslag.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.