Alle butiksansatte fortjener ros i disse coronatider

Af Kate Ziegler, formand for HK Handel Nordjylland, Gartnervej 30, 9200 Aalborg SV

DETAILHANDEL:I disse dage og uger er arbejdspladser lukket ned eller kører på lavt blus. Mange arbejder hjemme, og de fleste går kun ud for at trække frisk luft eller motionere. Eller købe ind, for mad skal vi alle have.

Derfor er det nødvendigt, at vi alle tænker over, at det ikke er alle, der kan arbejde hjemme.

Ud over sundheds- og plejepersonale er det også de butiksansatte. I særdeleshed de, som er ansat i dagligvarebutikkerne, men også nogle udvalgsvarebutikker holder stadig åbent.

I HK Handel Nordjylland er vi meget optaget af medlemmernes sikkerhed, og derfor opfordrer vi alle virksomheder til så hurtigt som muligt at iværksætte regeringens nye retningslinjer, som gjaldt fra og med onsdag 18.3.

Det kan vi også se, at mange gør, men der er enkelte steder, det stadig halter.

Alle har en interesse i, at kunder og medarbejdere ikke smitter hinanden.

I storcentre vil det i den nærmeste tid kun være dagligvarebutikker og apoteker som holder åbent, derfor vil koncentrationen af kunder naturligvis være der. Derfor er det ekstra vigtigt, at alle respekterer rådene om afstand og hygiejne.

Og hvad er så god afstand?

På dr.dk svarer Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet, spørgeren Kasper.

Kasper spørger: Har jeg større risiko, hvis jeg sidder som kassemedarbejder?

Professoren svarer: Ja, man må her sige, at du gennem din eksponering til mange mennesker er i risiko for at blive smittet. Hvis der kan holdes en afstand på to meter, reduceres denne risiko betydeligt.

HK Handel Nordjylland mener derfor, at medarbejderne skal have adgang til at vaske eller spritte hænder ofte, da de ved kasserne og på hylderne rører ved mange varer, som kunderne har rørt ved. Ved kasserne kan der etableres gennemsigtige glas-/plastikskærme, som beskytter medarbejderne mod smitte fra kunderne. Det har vi set flere eksempler på, og det er en rigtig god idé.

Under alle omstændigheder skal de almene sundhedsråd overholdes både af kunder og medarbejdere.

Fra HK Handel Nordjylland skal lyde en stor ros til alle de butiksansatte, som knokler i denne tid for at sikre, at vi kan få dagligvarer og andre fornødenheder. I er også hverdagens helte. Tak for det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.