Antallet af flygtninge betyder noget – og flere skal tilbage til hjemlandet

Karsten Lauritzen,folketingsmedlem (V), formand for Venstres folketingsgruppe, fhv. minister, Folketinget, Christiansborg, 1240 København K, karsten.lauritzen@ft.dk

Sammen med regeringen, LA og RV har Venstre indgået en aftale om at styrke og fokusere hjemsendelserne af udlændinge, der ikke har valgt at lade sig integrere i Danmark. Den såkaldte repatrieringsordning. Med ordningen flytter udlænding med lovligt ophold i Danmark frivilligt hjem til deres hjemland, og genetablerer sig med støtte fra den danske stat, og det skal de nu i endnu højere grad.

Fremover bliver de udlændinge, der har haft opholdstilladelse i Danmark i mere end fem år, og som har modtaget kontanthjælpslignende ydelser i halvandet ud af seneste tre år, indkaldt til en samtale for at tale specifikt om hjemrejse. Derudover vil cirka 22.500 nytilkomne flygtninge og familiesammenførte fortsat skulle vejledes om muligheden for at rejse hjem. Vi fokuserer altså indsatsen, med et mål om at fordoble antallet af flygtninge der atter vender hjem fra 300-500 til 1000 om året.

Når det kommer til integration, betyder antallet noget. Det kan vi ikke komme udenom. Ikke-vestlig indvandring koster danske skatteydere 33 mia. kr. om året, og derfor skal flygtninge der ikke lader sig integrere eller bidrager til fællesskabet ved at tage et arbejde, i højere grad end før vende hjem. Det er vi glade for at være enige med regeringen, LA og RV om.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.