debat

Coronakrise viser det: Politikere er et sjovt folkefærd

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Hans Jørgen Pedersen, Jadevej 11, 9260 Gistrupjadevej11@gmail.com

CORONA-KRISEHÅNDTERING:Politikere er et sjovt folkefærd. Bare en flig af en tvivlsom aftale bliver tolket, udtrykt og profileret som en gigantisk sejr.

”Vi fik det, vi kom efter”, lød svarene fra alle medlemmerne fra de forskellige partier.

Efter 11 timers armlægning med lidt fingermassage og måske lidt røde kinder stod de skulder ved skulder og præsenterede ”resultatet”.

Lidt klatøjet var selv statsministeren, som inden mødet klart afviste at lukke Danmark op på en måde, der ville have betydet rigtig, rigtig meget for de slukne pengekasser i mange af samfundets grene.

Men hvad gik forud for dette - i min optik - slatne resultat?

På et tidspunkt under forhandlingerne har statsministeren været så presset fra alle sider, at hun har truet med et valg.

Et stort flertal af Folketingets medlemmer gjorde klar til at åbne Danmark for tyskere til de udlejede sommerhuse i syd.

Også nordmænd skulle over Skagerak og fylde de tomme indkøbsposer eller måske bo i de nordlige dele af Jylland i en uge eller to.

Svenskerne, hmm, mon det går at lukke dem over broen, ihukommende den strategi, som de har valgt?

Koldt og kynisk har statsministeren siddet som en edderkop i sit spind og ventet på det afgørende moment.

Alle fra nær og fjern, altså venstre og højre argumenterede for, at netop dette og hint var en nødvendighed, hvis ikke Danmarks økonomi skulle smadres totalt.

De små lokale butikker i de mange landsbyer ville lide en krank skæbne og med dem ville hele landsbyer lukke ned.

Langt henne i armlægningerne ser statsministeren sig nødsaget til at udtrykke: ”Ok, vi tager et valg på det her. Så må danskerne give deres mening til kende om, hvilken strategi de ønsker, og så agerer vi derefter. Jeg udskriver valg i morgen, vi tager valget om tre uger, og i de tre uger holder vi status quo.”

Stor ståhej i hele gruppen.

Alle tilstedeværende ved, at Socialdemokratiet lige nu i enkelte meningsmålinger står til cirka 35 procent af vælgerne, Venstre til cirka 20 pct.. SF, Radikale, DF, Enhedslisten og Konservative omkring syv-otte pct. Resten ville ryge ud af Folketinget ved et valg.

Der ville kun være én vinder: statsministeren. Så hun sidder og kigger rundt i gruppen.

Der er blevet en bemærkelsesværdig tavshed. Alle kigger ned i iphonen og lader, som om de er travlt beskæftiget.

Statsministeren bryder den pinlige tavshed: ”Vi tager en pause, og efter den laver vi en aftale, hvor alle får lidt, men ingen det hele”.

Derfor er situationen den, vi ser i dag. Ingen er rigtig glade, jo, måske et par efterskoleelever, et par restaurantejere og zoo-direktører.

Der er stadig brok og murren i krogene, men under de efterfølgende doorsteps udtrykker alle stor tilfredshed med det gode resultat.

For et stykke tid siden havde jeg et lille indlæg om politikernes tre teser.

Først hensynet til egen karriere. Så følger hensynet til partiet og muligheden for måske at komme i regering. Sidst kommer hensynet til en fornuftig lovgivning for danskerne og Danmark.

Jeg tænker, om ikke den for øvrigt særdeles vellidte nordjyske politiker, der fandt på de tre teser, bliver mere og mere overbevist om det fornuftige han udtrykte. I agree...

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.