Danmarks navn smudset til af sag om børn i syriske lejre

Af Birgit Morthorst,formand for Samklang Mors, Agertoften 3, 7900 Nykøbing Mors:

SYRISKE FLYGTNINGE: Danmark går enegang, og Danmarks gode navn bliver tilsmudset med kravet om, at 505 syriske flygtninge fra Damaskus og Rif-regionen skal have gransket deres midlertidige opholdstilladelse i Danmark og 97 syrere har allerede fået inddraget deres opholdstilladelser i Danmark.

Syriske flygtninge fra Damaskus og Rif-regionen skal rejse tilbage til Syrien, fordi Flygtningenævnet i en rapport betegner området i og omkring Damaskus og Rif-regionen som sikkert.

11 ud af 12 adspurgte eksperter siger, at deres udsagn i rapporten er blevet fordrejet.

Regeringen og Folketinget begrunder afslaget om forlængelse af flygtningenes midlertidige opholdstilladelser med en forbedret situation af sikkerheden i det regeringskontrollerede Damaskus og Rif-region. En forbedret sikkerhed er på ingen måde en garanti for reel sikkerhed.

Syrien bliver stadig regeret og kontrolleret af præsident Bashar al-Assad, hans betroede folk og hans hemmelige politi.

Syrien er berygtet for overtrædelser af FN’s menneskerettigheder og der foregår til stadighed tortur i syriske fængsler.

Journalister rapporterer, at kvinder bliver chikaneret ved kontrolposter, der er en udbredt korruption og det sker tit, at børn bliver bortført og civile bliver anholdt tilfældigt.

Den danske regering samarbejder ikke med Assad-styret i Syrien og derfor kan de berørte syriske familier i Danmark ikke tvinges til at rejse tilbage.

I stedet placerer regeringen velfungerende familier i udrejsecentre for at presse dem til ”frivilligt” at rejse tilbage til Syrien.

Det er menneskeligt ødelæggende og dyrt for Danmark. Unge menneskers uddannelse bliver ødelagt og gjort ubrugelig.

Hjemsendelsen af syriske flygtninge skaber frygt i de ramte familier. Børnene er bange, forældrene er bange. Hjemsendelsen skal annulleres og familierne fra Damaskus og Rif-regionen skal have forlænget deres midlertidige opholdstilladelse i Danmark. Danmark og det danske folk kan ikke være andet bekendt.

Beslutningen om at sende syriske flygtninge tilbage til Syrien bliver kritiseret af Amnesty International, som betegner hjemsendelsen i strid med FN’s flygtningekonvention.

Samklang Mors, der arbejder for integration og samvær, har drøftet situationen på sit seneste bestyrelsesmøde (onsdag 28.4.), og bestyrelsen tilslutter sig kravet om, at de syriske flygtninge skal have forlænget deres midlertidige opholdstilladelse i Danmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden