Der mangler sund fornuft i minkprojekt

Af Frank Christiansen, Raffy ApS, Gatten Møllevej 35, 9670 LøgstørFrankrigi@hotmail.com

MINK:Kopenhagen Fur vil på medlemmernes vegne rette et meget stort erstatningskrav mod staten/regeringen for de kæmpeskader, som regeringens beslutninger medfører for deres medlemmers fremtid.

Vi er uegnede til at have med dyr at gøre, hvis vi ikke accepterer, at de får influenza. Minkene bliver raske igen efter 7-14 dage, og efter otte uger har alle minkene antistoffer over for covid-19.

Minkavlerne står med en særdeles usikker fremtid. De ved ikke, om de får dyr ind på deres farm igen. Jeg har aldrig set en mere uanstændig behandling af en branche. Der er minkavlere, der sover to-tre timer om natten, fordi de ved ikke, om de er købt eller solgt.

Hvem ved, om det tager tre-fire år, før der kommer en vaccine imod covid-19?

Der er nok større sandsynlighed for, at der kommer noget, der kan tage bivirkninger. Der er stadig kun én død under 50 år, så det rammer ikke unge og raske særligt hårdt.

Politifolk, der har været ude at hjælpe staten med at aflive mink, har fortalt minkavlerne, at de ser hele projektet som meningsløst og kan ikke se, det er deres opgave at deltage i det.

Inden for Fødevarestyrelsen er der også folk, der ikke forstår, hvorfor man ikke lader minkene få antistoffer over for covid.19. Dyrlæger siger det samme, at det er vanvid, det der sker.

I Nordjylland, hvor flest minkfarme er ramt af covid-19, er der ikke flere covid-19-ramte end i resten af landet, og der dør ikke flere. Så den med folkesundheden holder ikke.

Jeg mener, at det burde være et krav for at blive politiker, at man minimum har arbejdet fem år i det private erhvervsliv eller i det offentlige, inden man kommer i Folketinget. Så ville minkhysteriet aldrig være startet. Der mangler i den grad sund fornuft i den massakre, der sker på minkbranchen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden