DEBAT Fællesskab

Det er nu, vi skal vise socialt ansvar

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Laila Thomsen,formand, Alabu bolig, Brohusgade 2b, 9000 Aalborg, lt@alabubolig.dk

SAMFUNDSSIND:Ingen tvivl om, at for mange borgere, er det en meget svær tid, vi er lever i p.t.

Børn og unge har en meget ændret hverdag. Nogle børn er kommet i skole igen under andre former end tidligere. Mange af dem er stadig hjemme og kan ikke deltage i det fællesskab, som de plejer at være en del af.

Ældre er ”lukket” inde og mangler de besøg, som de plejer at få af familie og venner. Og så kommer ensomheden nemt.

Nogle har desværre også mistet sit arbejde og får dermed også en anden økonomi.

Mange virksomheder arbejder for at overleve denne svære tid. Alt er bestemt ikke solskin.

For institutioner, børnehaver og skoler har hverdagen også fuldstændig ændret sig. De har været lukket ned og har også manglet deres hverdag sammen med børnene og de unge. Heldigvis er der nu lukket op for de mindre børn. Og medarbejderne har forberedt sig og stået klar til at tage imod børnene.

Mange borgere har stadig været på arbejde, bl.a. medarbejderne hos hjemmeplejen og plejehjemmene. Det gælder ligeledes vores sygehus, hvor personalet hele tiden også har stået klar. Hatten af vores deres indsats, mens nogle af hos har kunnet passe på os selv og ikke blive smittet, har disse medarbejdere stået i front – og med risiko for smitte – og disse medarbejdere har også deres familier at passe på.

I forhold til Alabu Bolig har jeg oplevet så meget positivt fra vores medarbejdere. De har også haft vanskeligere vilkår at arbejde under.

Mange har ydet en ekstraordinær indsats under disse vilkår for at være behjælpelig med at løse problemer, der opstår i hverdagen. Når medarbejderne ikke har kunnet mødes med lejerne, som de plejer, så har de fundet på alternative måder – hele tiden for at gøre det bedste for vores lejere.

Og det, der også glæder mig meget i denne tid, er det samfundssind som mange af vores lejere viser i denne svære tid. Nogle hjælper naboen f.eks. med at købe ind.

Nogle ringer til naboen for at sikre sig, at de har det godt. Naboer, som de ved sidder meget ”lukket” inde i denne tid. Bare det, at der er andre, der tænker på en, er utrolig dejligt. Og som en afdelingsformand sagde: Vi ”holder øje” med vores lejere – det er omsorg.

Ordet samfundssind dukker også op, når jeg oplever, at vores afdelingsbestyrelser med det samme godkender, at når nogle af vores børnehaver, der p.t. har pladsmangel pga. særlige forskrifter, så godkender bestyrelserne med det samme, at den lokale børnehave får mulighed for at benytte afdelingens fælleslokaler, der står tomme i denne tid.

Det, der altid har været vigtigt for Alabu Bolig, er at vi tager socialt ansvar, og det oplever jeg også i den grad i denne tid fra medarbejdere, lejere og bestyrelser.

Og hvad så nu?

Ja, ingen tvivl om, at mange venter spændt på næste udspil fra regeringen – hvad betyder det for den enkelte?

Mon ikke, at det fællesskab, der er kendetegnende blandt mange, har vist sig at være så vigtig i denne tid, at det også bliver prioriteret meget højt, når vi får en mere almindelig hverdag.

Vi venter spændt på ny info fra regeringen, som også har haft det svært. Der er ikke en facitliste, der viser, hvad der har været den rigtige løsning. Jeg er ikke i tvivl om, at Regeringen sammen med fagkundskaben hele tiden arbejder for at finde den mest fornuftige løsning for os alle.

Vi må se fremad, også selv om det kan være svært i øjeblikke blandt mange af vores lejere og borgere – vi må hjælpes ad.

Tak til alle jer, der hele tiden har været på arbejdet for at få samfundet til at fungere, og tak til alle vores lejere, afdelingsbestyrelser og medarbejdere, der yder en fin indsats.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.