DEBAT

Dronningen og Ulla Astman afslører begge deres politiske begrænsninger

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Paul Rode Andersen,Hans Egedes Vej 33, 9900 Frederikshavn, paanfrederikshavn@gmail.com

INKONSEKVENS:Dronningen og Ulla Astman har noget til fælles. I deres ellers velmenende nytårstaler afslører de begge deres politiske begrænsninger.

Dronningen kritiserer med rette i sin tale bl.a. den omsiggribende antisemitisme.

Hun sagde: ”Antisemitisme, intolerance og undertrykkelse af anderledes tænkende hører ingen steder hjemme… og (det skal vi) hjælpe hinanden med at modarbejde.”

Hvorfor kritiserede hun ikke i samme åndedrag hetzen mod muslimer?

Måske har hun haft det med i sit udkast, men det er så i givet fald af politiske grunde blevet slettet af Statsministeriet.

Regionsrådsforkvinden sagde bl.a. i sin tale: ”Vi vil være Danmarks grønneste region. At være grønnest er ….en fælles høj ambition for at håndtere udfordringerne omkring klima, miljø og bæredygtighed.”

Det er kloge ord, men de klinger hult, når hun i sin tale ikke med et ord omtaler sin og Venstres vedholdende kamp for en ny motorvej over Egholm, der med sit knæfald for privatbilismen er kulsort transportpolitik og vil modvirke den grønne ambition.

Så længe de nordjyske socialdemokrater sammen med de borgerlige vedholdende arbejder for mere asfalt, er det umuligt at tage deres grønne målsætning alvorligt.

Først den dag de indser, at den tiltagende gods – og persontransport over fjorden skal faciliteres ved at lægge et nyt jernbanespor i Vendsyssel, fortjener Ulla Astman at kunne kalde sig og regionen grøn.

Fælles for dronningen og regionsrådsforkvindens taler er inkonsekvensen. Forskellen er, at Ulla Astman modsat dronningen ikke skal spørge nogen og kan skrive, hvad hun vil.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.