DEBAT Sundhedsvæsen

Er det forkert at forvente højere priser for jord til supersygehus?

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Jørgen Løgstrup, (Tidligere Postgården), ”Jægerslund”, Jægersborgvej 1, 9520 Skørpingtransform@rootzone.dk

SUPERSYGEHUS:Regionsrådsmedlem Henrik Buchhave har (29.9.) det fornuftige synspunkt, som i øvrigt nok dækker hele regionsrådet, at man skal omgås offentlige midler fornuftigt og sparsommeligt. Det forhindrer imidlertid ikke, at man som regionspolitiker sætter sig ind i den sag man behandler. Efterfølgende er alle offentlig tilgængelige oplysninger:

- Sygehusgrunden var udlagt i Kommuneplanen til erhvervsformål da Regionen i 2007/08 valgte området til det kommende Universitetshospital. Det betyder at området var planlagt til andet erhverv end landbrug og dermed ville blive overført til byzone.

- Arealerne er skattemæssigt vurderet til 177 kr. pr. m2 + tillægsvurdering på 29 kr. pr. m2, i alt 206 kr. pr. m2. Det vil sige de 60 ha, som regionen har eksproprieret har en skattemæssig værdi på 106-124 mio. kr. Som ejendomsbesidder i hospitals-området er det de beløb, vi betaler ejendomsskat af. Er der noget forkert i, at vi forventer priser i det niveau?

- Regionsrådet burde være ovenud tilfreds med Overtaksationskendelsen på 170 kr. pr. m2. Hvorfor det skulle tage næsten fem år at komme til den erkendelse er lidt besynderligt?

- Selv med den vurdering Taksationskommissionen og Byrettens syn- og skønsmænd kom frem til på 180 kr. pr. m2 er der ikke noget tabt for regionen. Beløbet ligger stadig i den nedre del af den Skattemæssige vurdering.

- I 2015 betalte Aalborg Kommune 180 kr. pr. m2 for jord i Hospitalsområdet til anlæggelse af Egnsplanvej. Det er derfor helt uforståeligt, at Regionsrådet bliver ved med, at tro priserne skulle ligge lavere.

Vi har som part i sagen manglet, at regionsrådet tog ovennævnte, tilgængelige og let forståelige faktiske forhold ind i deres vurdering.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.