DEBAT Politik

Folkevalgt har afsløret sig selv som en del af systemet

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Niels Busk, fhv. medlem (V) af Europa-Parlamentet, Haldagervej 307, 9440 Aabybronielsbusk@agromail.dk

SUPERSYGEHUS:Regionsrådsmedlem Henrik Buchhave (V) forsvarer (29.9.) regionens behandling af lodsejerne efter ekspropriation af deres jord til at bygge det ny supersygehus i Aalborg.

”Avisen går lodsejernes ærinde”, kalder Henrik Buchhave NORDJYSKE’s afdækning af, at der er gået syv år, hvor lodsejerne har ventet på en afslutning og endelig betaling for deres jord.

Vi får ligeledes afdækket den behandling, som regionen har udsat lodsejerne for. En behandling, som er ødelæggende både økonomisk og umenneskelig – de har aldrig været ude for noget lignende.

Henrik Buchhave kalder prisen for jorden for ”ågerpriser”. Det er et groft postulat og en nedvurdering af den kendelse og fastsættelse af jordpris, som Overtaksations-kommissionen kom frem til i 2015.

Regionen vil ikke acceptere kendelsen og jordprisen, og de forhaler sagen.

Efter der er gået fem år og sikkert efter råd fra regionens advokater opgiver man at gå til domstolene, fordi regionen vil tabe sagen. Det vidste man også i 2015, uden at de folkevalgte politikere greb ind eller ønskede at møde lodsejerne.

Henrik Buchhave siger, at regionen har handlet ansvarligt, og regionsrådsformand (S) Ulla Astman har tidligere udtalt, at vi skal passe på borgernes penge.

Et relevant spørgsmål er derfor: Hvad har denne sag haft af omkostninger til bistand, advokater, regionens medarbejdere m.m. i syv år?

Beskyldningerne mod NORDJYSKE for at gå lodsejernes ærinde afslører desværre, at Henrik Buchhave som folkevalgt ikke ønsker at repræsentere borgerne, men er en del af systemet.

Vi må også kunne forlange, at et regionsrådsmedlem har kendskab til, at der er en kæmpe forskel på jordpriser, når vi taler om en central beliggenhed. Højprisområder er Strandvejen, Hellerup og Gentofte i København. Hasseris og Havnepromenaden i Aalborg, den velbeliggende sygehusgrund og Skagen for at nævne nogle.

Hvis regionen ønskede at købe jord til lavere priser, så er der masser af muligheder, men ikke for en central placering af det nye supersygehus.

Tak til NORDJYSKE for en tiltrængt afdækning af den dårlige behandling af nordjyske borgere igennem syv år, hvis eneste brøde var, at de ejede noget jord, som regionen og almenvældet havde brug for til et supersygehus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.