Forlænget kriselovgivning skader mere end den gavner

Af Knud Held-Hansen,Juelsparken 2., 2.t.v., 9210 Aalborg SØ

Hvem kan ikke være hvad bekendt? Regeringen og Folketingets partier! Fordi hensynet til et mindretal går forud for det store flertal af raske og rørige i det danske erhvervsliv og i hele befolkningen. Forlængelsen af kriselovgivningen til og med 2. påskedag skader derfor mere, end den gavner.

Hvis sygdomskurven ikke snart knækker, må vi alle bide i det sure æble og stå til ansvar for eget og andres liv og levned d.v.s. gøre rigtig meget for ikke at blive smittet med coronavirus; fordi der jo ikke er uanede ressourcer til at behandle alle i et stigende omfang, der kunne blive et behov for. Ligesom der også er grænser for hjælpepakkernes størrelse og varigheden af dem. Ikke for at være kynisk, men for at være realistisk. Vi holder jo heller ikke op med at køre i vore biler, selvom et mindretal omkommer derved.

Man skal ikke være den store profet for at forudsige konsekvenserne af en politik og lovgivning, der ikke er dækning for i befolkningen. Så, kære politikere! Tænk på konsekvenserne, vrede og oprør, og tag nu skeen i den anden hånd, kridt skoene og stå fast på at ophæve de urimelige lovkrav 13. april.

Den tidligere sognepræst Stig Christensen i Sønderborg gør rede for i ugeavisen ”Udfordringen”, at der på verdensplan dagligt alene dør omkring 26.000 af cancer og ca. 49.000 af hjerte-kar sygdomme. Ikke desto mindre skal et meget stort antal sunde og raske mennesker gå hjem fra arbejde og store hjælpepakker udskrives til ansatte og firmaer, alene fordi ingen i dette land må dø af coronavirus. Men hov! Gamle og syge skal jo dø af en eller anden årsag og repræsenterer kun en brøkdel at de smittede.

Udover de forsigtighedsregler, håndsprit og andre værneting, som anbefales, er det bedste middel og alternativ imidlertid de foldede hænder. Derfor savner jeg et koordineret tiltag eller indsats fra Folkekirken lidt i lighed med, hvad engelske kirkeledere iværksatte de 22. marts:

”Tænd et lys og sæt det i vinduerne kl. 19 den aften som et synligt symbol på livets lys, Jesus Kristus, som kilden til vort håb i bøn og tro jfr. bibelverset ”Kast al jeres bekymring på Ham, for han har omsorg for jer”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.