DEBAT Limfjordsforbindelse

Glem Egholm-forbindelse – og byg et nyt tunnelrør

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Thorkild Nissen,Ryesgade 12, 1 tv, 9000 Aalborg, holistiskokologi@gmail.com 3tunnelrør.nu

FORBINDELSE:Kære socialdemokratiske borgmester og regionsrådsforkvinde. Jeg vil foreslå, at i nedlægger Aalborg Alliancen og 3limfjordsforbindelse.nu og invitere borgerne med i en ny nordjysk alliance og kalder den 3tunnelrør.nu.

I er trætte af, at statsministeren tøver med at prioritere en tredje forbindelse via Egholm over andre motorvejsprojekter og over andre statsopgaver.

Hvad tror I, der vil ske, hvis i går til Mette Frederiksen med det her budskab? ”Vi har fundet en løsning, som er bedre for trafikken, miljøet, klimaet og biodiversiteten. Som koster det halve og som langt hovedparten af borgerne i Nordjylland - ikke mindst de unge – foretrækker”

Jeg tror, at det vil øge chancerne for, at nordjyderne snart kan undgå at sidde i kø ved tunnelen.

Modsat er jeg alvorligt bange for, at der i mange år frem vil blive spildt rigtig mange timer i kø på de nordjyske motorveje, hvis i fortsætter med den ensidige alliance med erhvervslivet for en vestlig forbindelse over Egholm.

Det er ikke lykkedes jer, trods en massiv indsats, at overbevise borgerne i Nordjylland om, at det er den bedste løsning. Det kan man forvisse sig om ved at studere læserbreve i NORDJYSKE og en dugfrisk meningsmåling fra analyseinstituttet Jysk Analyse.

Det bliver ikke nemmere at overbevise resten af befolkningen og Folketingets politikere om, at det er en god ide.

”Man har et standpunkt, til man tager et nyt”, sagde den socialdemokratiske statsmand Jens Otto Krag engang.

Der er løbet meget vand igennem Limfjorden siden Aalborg Alliancen og 3limfjordsforbindelse.nu blev dannet. Blandt andet er klimaet og biodiversiteten kommet helt frem forrest på den politiske og på borgernes dagsorden. Det er ikke vægelsind, men fornuft og en kommunemand og en regionskvinde værdigt at ændre standpunkt, når grundlaget for den oprindelige beslutning er ændret.

Lad os samle borgere, erhvervsliv og politikere om hurtigst muligt at få løst flaskehalsproblemerne ved tunnellen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.