Hellere biodiversitet end en motorvej hen over Egholm

Af Gitte Paracha Thorhauge,Johnstrupsvej 10, 9000 Aalborg, gitteparachathorhauge@gmail.com

EGHOLM:Til Karl Erik Stougaard. Jeg har lige læst din leder (9.5.) Hurra! Hvor er jeg glad for, at du endelig har set lyset. Og hvor er jeg glad for, at du bor et sted, hvor der er stille og roligt og hvor du føler, at du kan være i pagt med naturen. Der er så cirka 25.000 beboere og mange flere mennesker, der ikke mere vil have det privilegium, hvis Egholm-motorvejen kommer til at pløje sig igennem det største stykke næsten sammenhængende natur i umiddelbar nærhed af Aalborg.

Det er nævnt før, jeg nævner det igen: Hele vejen fra Dall Kirke ud til fjorden vest for Aalborg, Egholm og Lindholm vil blive ramt af massive støjproblemer ved opførelsen af den motorvej. Men hvis vi i stedet for fulgte dit råd med at hjælpe biodiversiteten på vej, så vi igen ikke behøver at være heldige for at se en sommerfugl, så ville Østerådalen, de vestlige enge i sammenhæng med Hasseris Skov, Egholm og det skønne område vest for Lindholm kunne blive et område med internationalt natur format.

Selvfølgelig skal Hasseris å slynges igen, og selvfølgelig skal der være vandhuller og sumpe, som kan holde på CO2. Og selvfølgelig skal der være plads til lærken, som allerede er i området.

Harer og rådyr bliver heller ikke hjemløse. og de vil stortrives med en enorm mængde forskellige blomstrende planter. Ligesom sommerfuglene, bierne og svirrefluerne.

En drøm? Næh, hvis blot drænene lukkes, er vi vel på vej (faktisk er vi mange, der er ganske godt tilfredse med området, som det er).

På Egholm er der jo allerede fremsynede mennesker, der arbejder på at lave marker om til grønne oaser til dyr og mennesker.

Og netop for ikke at ødelægge muligheden for at dette område kan udvikle sig til fantastisk skøn natur beliggende klos op ad en storby, kunne man overveje at lade være med at lade den motorvej pløje sig igennem det største naturaktiv, Aalborg by har og i stedet for bygge et ekstra tunnelrør, hvor trafikken kan vendes efter behov. Så får man også løst Aalborgs trafikale problemer.

Og det er jo ikke uvæsentligt, vel?

Og man kommer ikke i karambolage med Natura 2000-bestemmelser, Paris-konventioner, FN’s 17 Verdensmål etc.

Og det bedste er, at tunnelrøret er meget billigere, hvilket gør det muligt, at støjdæmpe E45, så beboerne langs med den også kan opleve at bo i ro og fred og måske ligefrem i pagt med naturen. Ja, der kan måske ligefrem komme en overdækning på nogle områder af E45, som kan beplantes.

Se sådan får vi slået to fluer med et smæk.

Men hov! Det dør fluerne jo af, og det er ikke godt for biodiversiteten.

Men du ved jo, Karl Erik Stougaard, at de to døde fluer, de skaber en masse grønne muligheder for vores by. Gå nu ud i verden og fortæl dem, du møder, at vi skal satse på biodiversiteten frem for at produktionsoptimere vores by og os selv til døde.

Hvis du møder et par politikere på din vej, må du gerne give den ekstra gas.

Nogle af dem har nemlig ikke set lyset endnu. Men det har du!

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.