Helt forkert at tvinge folk til håndtryk

Af Henrik Nielsen,byrådskandidat (S) i Aalborg, Granlien 28, 9000 Aalborg nhnielsen@stofanet.dk

HÅNDTRYK:Håndtryk er en personlig sag, også for en etnisk dansker.

Derfor er det udtryk for magt og undertrykkelse, når man skal give håndtryk for at vise, at man er rigtig dansker, hvis man ønsker at blive dansk statsborger.

Et håndtryk bruges i forskelligt omfang i forhold til alder, køn og kultur.

Der er også forskel på, i hvilket omfang man bruger håndtryk geografisk set i et lille land som vores. Vestpå stiger antal håndtryk og modsat østpå.

Hvis man ser det i forhold til uddannelse og fag, er der forskelle. Blandt håndværkere er håndtrykket almindeligt, mens en kirurg, urmager eller pianist bruger håndtryk mindre. Sådan kan der spores forskelligheder. Det er accepteret, hvis man er etnisk dansker og da slet ikke noget, man tvinges til.

Men hvis man vil søge dansk statsborgerskab, så er det bare med at komme frem med lappen og give et solidt håndtryk. Selvom vi andre gør det ud fra, hvad vi synes er rigtigt i situationen.

Det er svært at forstå, at kloge mennesker i regeringen og de blå partier, der kan skabe så mange fornuftige ting og udspil om politik, mener, at landets øverste ledelse, vores regering og folketing, nu skal bestemme, at her i landet giver vi altid hånd.

Tag det til efterretning, ellers bliver du ikke accepteret som dansk statsborger

Det er vildt, det her.

Hvis man beskrev noget lignende fra et land med meget mindre demokratiske traditioner end i Danmark, ville man ryste på hovedet og sige: hvad er det lige de har gang i?

Det er da nedgørende at tvinges til at hilse på en bestemt måde.

Vi skal da hilse mangfoldigheden velkommen, som vi ynder at sige og hilse på den måde, der nu falder bedst for i situationen. Et hej, et nik, et smil, et knus eller et håndtryk er vel ok.

Se nu at få den regel fjernet, så vi kan trække vejret lidt for en stund. Det er en temmelig flov sag for en etnisk dansker at skulle begrunde og forsvare.

Alt det der med respekt for hinanden uanset race, køn, religion, seksualitet og etnicitet er jo bare noget, vi skriver et eller andet sted.

Det har ingen betydning, når vi skal bestemme i forhold til at være dansk.

Her i landet giver vi hånd, ellers er det ud. Man skulle tro, at det bare var en ond drøm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
LIVE fra Mink-sagen - nu taler politikerne ud
Luk