DEBAT Nordjylland

Hirtshals-sag præget af arrogance og uforskammethed

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Knud Christensen, Fyrbakken 3, 9850 Hirtshals, fyrbakken@live.dk

STOLTZES PLADS-SAG: Et flertal i Hjørring Byråd har ignoreret de 1200-1300, lokale underskrifter mod supermarkedsbebyggelse på Stoltzes grønne plads i Hirtshals.

Allerede inden byrådets afstemning om lokalplan var grunden tilsyneladende allerede solgt til den tyske Aldi-kæde, og efter aflevering af de mange lister til borgmesteren og den officielle, fjernsynsdækkede ceremoni var overstået, erklærede Arne Boelt ifølge nyligt læserbrev i NORDJYSKE af formanden for handelsstandsforeningen i Hirtshals: ”Om I så var kommet med 6000 underskrifter ud af 6000 mulige borgere her i byen, så gennemfører vi lokalplanen, for jeg kan skaffe det nødvendige flertal.”

Da Boelt for længe siden blev valgt til borgmester, fandt undertegnede valget godt nok, for ”Haj var vist intj hielt tossi.”

Og et sådant udsagn i Vendsyssel skal der rigtig mange, københavnske superlativer til at opveje. Det var dengang.

Siden har vi oplevet mangt og meget.

Shakespeare taler i ”Hamlet” om ”The insolence of office” - embedets arrogance eller uforskammethed. Det oplever vi her både i ovennævnte sag og i sagen om løftebrud m.m. vedr. plejehjemmet Havbakken i Tornby. Og medløberne - både standpunktslabile frivillige og dem med evt. mærker af tommelskruer på fingrene - følger mesteren.

Hvordan kan det mon være, at éns ustyrlige tanker går i retning af præsident Trump i Det Hvide Hus og præsident Putin i Kreml? Og hvorfor?

Måske ligesom Bob Dylan engang udtrykte det: ”The answer, my friend, is blowin’ in the wind. The answer is blowin’ in the wind.”

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.