DEBAT Job og arbejde

Husk at bruge din stemme – det er også din overenskomst

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Jan Fink Mejlgaard,Fayes Alle 20, 7700 Thisted, jfmejlgaard@mail.dk

En arbejdsgruppe bestående af medlemmer fra HK, 3F og Metal havde mandag aften fornøjelsen af at kunne invitere sine medlemmer i biografen for at se den engelske film ”Sorry We Missed You” .

LO Thy/Mors støttede arrangementet og heldigvis mødte rigtig mange medlemmer op for at se den socialrealistiske film fra den engelske kystby Newcastle.

Arbejdsforholdene i vores nabolande - f.eks. Tyskland og England bliver gradvist dårligere og dårligere, og det var netop filmens tema.

Elendige arbejdsforhold for den enkelte lønmodtager, hvor mange må tage til takke med nul-timers kontrakter og dermed ingen sikkerhed for næste måneds løn.

Man taler også om fænomenet ”Working Poor”, som kort fortalt betyder, at mange mennesker må have to-tre job for at kunne tjene til dagen og vejen. Elendige arbejdsforhold og lav løn.

Heldigvis har dette fænomen ikke vundet særlig stort indpas på det danske arbejdsmarked endnu, men det ses desværre rundt omkring.

I disse dage pågår overenskomstforhandlingerne og arbejdsmarkedets parter lægger arm om spillereglerne på det danske arbejdsmarked.

Heldigvis er organisationsgraden i Danmark fortsat relativ høj, og det giver fagbevægelsen muskler til at forhandle ordentlige arbejdsforhold for den danske lønmodtager. Pensionsordning, overtidsbetaling, barsel osv. Alt sammen goder, som er forhandlet hjem, og som medlemmerne nu skal stemme om.

Hvis den danske lønmodtager fortsat skal have anstændige arbejdsforhold, så er det tvingende nødvendigt, at man støtter sin tillidsrepræsentant og melder sig under fanerne hos en af de overenskomstbærende fagforeninger.

Gode arbejdsforhold kommer nemlig ikke af sig selv.

Det er vigtigt at huske - gå derfor ud og deltag i debatten og brug din stemme i forbindelse med de aktuelle overenskomstforhandlinger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.