debat

Hvad skal ske nu for minkavlerne?

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Niels Vestergaard Salling, formand, LandboNord, Erhvervsparken 1, 9700 Brønderslev

MINKAVLERE:Hvad skal der ske nu?

Det er ikke for at pege fingre ad nogen, men de fleste må kunne sætte sig ind i, at kommer der ingen penge/løn på kontoen, vil der ret hurtigt opstå en udfordring med at betale for mad og regningerne.

Der er mange udfordringer med corona i vores samfund, og der skal træffes mange beslutninger af Folketinget, også om emner, der ikke nødvendigvis er fuldt oplyst. Men der er også helt enkelte opgaver, som at minkerhvervet er nedlagt.

Minkavlerne skal have udbetalt deres løn for at slå minkene hurtigt ned samt erstatningen til både dem og følgeerhvervene. Det første burde være ret enkelt, eksempelvis kunne et aconto beløb være løsningen, således at minkavlerne kan betale deres regninger og livet kan gå videre.

Skal man eksempelvis som eks-minkavler både lede efter et nyt job og samtidigt været truet af dårlig økonomi, så kan selv den mest hardcore føle sig presset. Får man ikke den løn/de penge som staten har lovet en, så er det et samfundsmæssigt problem.

Det er nemt at glemme noget, når man har travlt, men det er ikke en særlig god undskyldning, vel? Derfor bør I se at få hjulpet minkavlerne ved at udbetale deres løn og senere en erstatning, og derefter skal de fleste af dem nok finde et nyt job og igen bidrage til samfundet. Nogen har ondt af, at de minkavlere der var i økonomisk krise, skal have erstatning, men det er der ingen grund til. Den erstatning ender hos de banker og kreditforeninger, der har penge til gode, og dermed er det også en støtte til, at det ikke bliver dyrere at være bankkunde.

Desuden har jeg det lidt svært ved at se, at folk der løber en risiko som selvstændig ved at investere, vækst, skabe arbejdspladser og lønne sig selv og andre er et problem.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.