Hvorfor ikke vælge Ærø i stedet for Langeland?

Af Palle Andersen, Vestergade 43, st. tv., 9460 Brovst, antanarihu@hotmail.com

UDREJSECENTER:Så er den gal igen, ærede læsere - SF spiller op til dans.

De er helt oppe og køre inde i Tinget lige nu, og det er da dejligt med engagerede politikere.

Ja, undertegnede kigger på Dem, hr. Carl Valentin. Lidt engagement er vel nok ifølge mange onde tunger en massiv mangelvare i parlamentariske kredse, men det er vist stof til en anden debat.

Men sagen er jo i sin enkelhed meget... æhh, enkel.

De vil jo ikke have et udrejsecenter på Langeland. Der er åbenbart tydeligvis mange, der generelt ikke har lyst til at have den slags liggende i det umiddelbare nærområde i landet som helhed, så hvorfor skulle Langeland egentlig også være anderledes?

Det finder undertegnede så en smule forunderligt, da den nuværende SF-borgmester, Tonni Hansen, på Langeland i 2019 meldte sig frivilligt til at få et udrejsecenter placeret på Langeland.

Ganske givet var 2019 ikke et valgår, så man fristes næsten til at tro, at den tilkendegivelse var en gratis omgang, hvis man vel at mærke tillægger den slags halvparanoide idéer nogen form for værdi.

Nu er SF jo som bekendt ikke udelukkende befolket af de rene dårer, selvom de tit virker til at arbejde for at bevise det modsatte, så de kan da åbenbart godt genkende en tabersag, når de ser den.

Så denne gang skal ingen nyde at få Tesfaye & Co.’s lille center placeret i den eneste kommune med en SF-borgmester.

Den lokale opstand er til at føle på, så man agerer ikke anderledes, og da specielt ikke med pressens så ganske rigelige dokumentation af de festlige tilstande omkring Kærshovedgård de seneste år.

Man fristes til at tro, at det også er derfor, at SF på Borgen nærmest direkte truer regeringen med at vælte dem, hvis det skulle ende med et nyt Tullebølle på Langeland, hvilket heller ikke ligefrem endte med et væld af prægtige resultater.

Så her står vi så.

Det er godt nok hårdt, når man som et parti, der i årtier konsekvent har udskammet samtlige, der ikke har fulgt, levet og åndet stringent efter parolen om, at ”en fremmed er en ven, du ikke har mødt endnu”, er tvunget til at æde realiteterne i sig.

Men alt er ikke helt fortabt.

Man skal bare lige kigge de der 10 kilometer til venstre for Langeland for at finde en fantastisk lokalitet i Ærø Kommune.

Det er for det første afsides, der er ikke mange folk at genere, og måske allervigtigst:

Den lokale afdeling af Socialdemokratiet har nyligt været fremme i pressen med et krav om, at den håndfuld af IS-brude med et mere eller mindre solidt defineret dansk statsborgerskab, der lige tog et par uskyldige fjumreår i kalifatet, skal hives ”hjem” med det vuns.

Så jeg har meget svært ved at se, hvad Ærø skulle kunne have af protester over det.

Der er også noget poetisk smukt i at placere et udrejsecenter på den ø, der har fostret den nok mest altruistiske og humanistiske personage i nyere dansk historie, nemlig forfatteren Carsten Jensen.

Værsgo, Tesfaye: Ærø Kommune. Sæt i gang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.