Hvorfor skal vi blive ved med at lynteste for corona?

Af Mathias Rump Hansen,regionsrådskandidat (DF), Vikingbanke 40B, 9990 Skagen mathias.rump.hansen@gmail.com

CORONA:Hvorfor benytter vi stadig lyntests?

Vi har nu gang på gang fået påvist, at vi ikke kan regne med de lyntest, vi hovedsageligt tester med, både på testcentre samt i en lang række virksomheder.

Men når det netop er bevist ved flere lejligheder, og selv Sundhedsstyrelsen har indrømmet, at de ikke er til at stole på, hvorfor benytter vi dem så stadig? Vi er nødt til at kunne stole på de test, vi får foretaget – dermed er vores lyntest mere eller mindre ubrugelige.

Lad os i stedet skrue op for antallet af de valide PCR-tests, samt gør os lige det mere umage for at forsøge at forkorte svartiden, så der er svar efter maksimalt 24 timer og ikke som i dag, hvor man som regel har dem inden for 24 timer, men der også kan gå op til et døgn mere.

På den måde kan man også sikre at hele coronapas-ordningen kører, som den skal, hvis man kan stole fuldt ud på testresultatet og man er sikker på at få svar indenfor 24 timer.

Jeg vil vove den påstand, at det vil gøre det nemmere at planlægge tests for den enkelte borger, at det vil nedbringe smitten og samtidig gøre folk mere trygge ved at benytte sig af de kulturelle og sportslige tilbud der åbner op, i løbet af den kommende måneds tid.

Så kære regionsrådsformand Ulla Astmann og sundhedsminister Magnus Heunicke, skrot de utilregnelige lyntests og sats i stedet 100 pct. på PCR-testen – indtil der evt. er andre pålidelige tests på markedet til en fornuftig pris.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.