Hvorfor skræmme folk med gule striber i gågade?

Af Kristoffer Hjort Storm,byrådsmedlem (DF) i Aalborg, viceborgmester, Doktorparken 6, 9230 Svenstrup khs-byraad@aalborg.dk

Søndag kunne den nordjyske presse fortælle en historie om, at man i Aalborg Kommune, på borgmesterens befaling, har opsat gule striber i midten af gågaden og lavet en retningsbestemt opdeling. Dette uden at han har rådført sig med det resterende byråd, som ellers er de ansvarlige for kommunen.

Det er efter min opfattelse meget beklageligt, at kommunen og borgmesteren på den måde er med til at puste til frygten for covid-19.

At opdele gågaden på den måde har ifølge professor i virologi og immunologi Søren Riis Paludan overhovedet ingen effekt på smittespredningen, men bidrager til gengæld til en form for massepsykose og bidrager kun til at gøre folk mere nervøse (DR’s hjemmeside 29.4.).

Jeg frygter, at tiltag som disse vil have den direkte modsatte effekt end det de er tiltænkt.

Vi skal ikke indskrænke erhvervslivets muligheder for at overleve, vi skal hjælpe dem. Derfor bør vi som kommune gøre alt, hvad vi kan – som giver sundhedsfagligt mening - for at give vores borgere en så normal og tryg hverdag som muligt.

Det kan vi gøre med sund fornuft, lidt afstand og god hygiejne. Ikke med striber og pseudotiltag, der enten skræmmer folk unødigt, eller giver folk en fuldstændig falsk tryghed for dem, der finder glæde i borgmesterens tiltag.

I dag er der kun godt og vel 100 personer i hele Aalborg Kommune, der er smittet med covid-19, så faren ved at færdes på vores gader er forsvindende lille, og vi bør glæde os over, at folk har fulgt retningslinjerne de seneste uger, så vi nu kan få åbnet samfundet gradvist op igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.