I sag om øjenlæge glemmer regionen at lade Rebild være en del af væksten

Af Lene Aalestrup, byrådsmedlem (K) i Rebild, formand forsundhedsudvalg

og Jeanette Sagan, byrådsmedlem (K) i Rebild, næstformand

ØJENLÆGE:Kære Ulla Astman. Som regionsformand ville det være prisværdigt, at du favnede de kommuner, som du og regionen varetager. I stedet er Region Nordjylland blevet et sted, hvor man lukker sig om sig selv i Regionshuset, hvilket er ærgerligt, set i lyset af de udfordringer, som flere kommuner står overfor.

I en vækstkommune som Rebild har vi ingen sygehus eller øjenlæge, og vi er også udfordret på andre områder, hvor vi er afhængige af regionen.

Du og din kollega, Bente Bang, henviser (23.9.) Rebilds borgere til nabokommunerne.

Vores borgere er vant til at tage ud af kommunen, når de skal til øjenlæge og stort set alle andre speciallæger, da vores gode nabokommuner har disse tilbud.

Udfordringen er, at når langt størstedelen af Rebild Kommunes borgere bevæger sig i retningen af Aalborg, der som Rebild ligeledes er i vækst, så har du to kommuner der vækster, som skal “deles” om speciallæger, så vokser ventelisterne, og sætter dette under yderligere pres.

Ventelisterne er allerede lange for at komme til øjenlæge i hele regionen, og befolkningen i Aalborg og Rebild vokser markant, også fremadrettet ifølge prognoserne.

Det faktum burde få regionen til at tage aktion og få tildelt Støvring et ydernummer, så alle fire kommuner i området havde dette tilbud i egen kommune, og ventelisterne dermed blev mere “venlige” over for borgerne. Især når I samtidig understreger, at det ikke er en udfordring, at rekruttere endnu en øjenlæge til Himmerland.

Det kunne sikre alle en kortere ventetid og dermed være en mere nutidssvarende løsning, der følger udviklingen.

Når man betragter og arbejder med konsekvenser af de udfordringer, vi oplever med regionen, er det, som om I ikke tager udfordringerne alvorligt og ikke følger med tiden. Derved bliver borgerne i Nordjylland ringere stillet på områder, der ligger under regionens ansvarsområde - og ansvaret er vel at udvikle og fremtidssikre tilbuddene i Nordjylland - ikke begrænse og forringe disse.

Det kræver seriøst handling med flere ydernumre på flere fagområder.

I Rebild Kommune har vi det sidste års tid udbygget akut- og rehabiliterings-området lokalt, og her har behovet vist sig at være overraskende stort, netop fordi vi har handlet efter, at vi er en kommune i vækst. Nu beder vi om hjælp til, at det regionale sundhedsområde ligeledes udvikles i Rebild.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.